Mali Odkrywcy bardzo dobrze wiedzą, że aby być zdrowym należy się dobrze odżywiać, wiedzą też, że najwięcej witamin mają owoce i warzywa, dlatego wspólnie przygotowały pyszny sok marchewkowo-jabłkowy. Jednak zanim przystąpiliśmy do pracy, przedszkolaki zapoznały się z urządzeniem do robienia soku – sokowirówką, jego działaniem oraz utrwaliły podstawowe zasady higieny i bezpieczeństwa. Dzieci myły owoce i warzywa, kroiły, wrzucały do sokowirówki, a gdy sok był już gotowy zabrały się do przygotowania szyszek z ryżu preparowanego. Po skończonej pracy delektowały się swoimi wyrobami kulinarnymi. Wszystko smakowało wyśmienicie !
Zajęcia kulinarne zostały przeprowadzone w ramach Innowacji Pedagogicznej "Kulinarne fantazje".
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.
14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50