PONIEDZIAŁEK 23.06
ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE: mleko 2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, MASŁO: śmietanka pasteryzowana, MIÓD WIELOKWIATOWY, TRUSKAWKI
OBIAD: ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM: woda, ziemniaki, noga kurczaka, jajka, szczaw cięty /szczaw, sól/, marchew, śmietana 30%, seler, pietruszka, por, mleko 3,2%, natka pietruszki, koperek, przyprawy, PIEROGI Z TRUSKAWKAMI: mąka pszenna, woda, sól, farsz truskawkowy: truskawki, woda, cukier; Z SOSEM JOGURTOWYM: jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier, WODA POMARAŃCZOWA: woda, sok pomarańczowy
PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; MASŁO: śmietanka pasteryzowana, MIX WĘDLIN: SZYNKA Z KURCZĄT: mięso z fileta kurczaka, woda, skrobia ziemniaczana, sól, maltodekstryna, regulatory kwasowości: octany sodu, mleczan potasu; stabilizatory: trifosforany, difosforany; substancja zagęszczająca: karagen; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; białka MLEKA, laktoza z MLEKA, glukoza, aromaty, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu; LUNCHEON MEAT: mięso wieprzowe, mięso z kurczaka, woda, sól, skrobia, skrobia modyfikowana, mąka SOJOWA, błonnik ziemniaczany, regulatory kwasowości: octany potasu, mleczan potasu; substancje zagęszczające: karagen, guma guar; stabilizatory: trifosforany, difosforany; aromaty (zawierają MLEKO łącznie z LAKTOZĄ), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'- rybonukleotydy disodowe; hydrolizat białka SOJOWEGO, glukoza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; barwnik: kwas karminowy; substancja konserwująca: azotyn sodu; OGÓREK, SAŁATA LODOWA, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
WTOREK 24.06
OBIAD: ZUPA ROSÓŁ: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por, natka pietruszki, koper, przyprawy, POTRAWKA Z KURCZAKA: kurczak tusza, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, woda, śmietana 12% zakwaszana, por, natka pietruszki, przyprawy, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY: kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryn, przyprawy, WODA MIĘTOWA: woda, mięta
PODWIECZOREK: PIECZYWO CHRUPKIE PSZENNE: mąka pszenna, otręby pszenne, olej rzepakowy, sól morska, węglany amonu, lecytyna ze słonecznika, PASZTET Z KURCZAKA: noga kurczaka, pachwina, bułka kajzerka: mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, kwas askorbinowy E300, gluten, woda drożdże, sól; gotowana marchew, seler, pietruszka, jajka, cebula, wątróbka drobiowa, przyprawy, PASTA Z FASOLI: biała fasola konserwowa, smażona cebula, olej rzepakowy, jabłko, przyprawy, OGÓREK KISZONY, KIEŁKI LUCERNY I RZODKIEWKI, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
ŚRODA 25.06
OBIAD ZUPA BURACZKOWA: woda, buraki, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper
i natka, czosnek, przyprawy, SPAGHETTI: makaron świderki: pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata: pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; cebula, olej rzepakowy, passata: pomidory 99,5%, koncentrat pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ: kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok
z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA: woda, sok multiwitamina
PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB DYNIOWY: mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SAŁATKA JARZYNOWA: marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, ogórek kiszony: ogórek świeży, woda, sól, czosnek, koper, może zawierać gorczycę; jabłka, majonez: olej rzepakowy, musztarda: woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy; woda żółtka jaj kurzych; jajka, por, RUKOLA, SZCZYPIOREK, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
CZWARTEK 26.06
OBIAD: ZUPA WĘGIERSKA: produkt głęboko mrożony, pomidor, ziemniaki, fasola czerwona, fasola szparagowa zielona, cebula, papryka czerwona, papryka żółta, kiełbasa drobiowo – wieprzowa /mięso z indyka 53%, mięso wieprzowe 22%, skrobia, sól, skórki wieprzowe, błonnik grochowy, stabilizator: trifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy i ich ekstrakty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, osłonka: jelito wieprzowe, przyprawy, przyprawy, NALEŚNIKI: woda, mąka pszenna, mleko 2%, olej rzepakowy, jajka, cukier, sól;
Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM: truskawki 100g/100g, substancja żelująca: pektyny; I TWAROGIEM: twaróg półtłusty, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/, WODA OWOCOWA: woda, nektar z czarnej porzeczki
PODWIECZOREK: ACTIMEL: mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe, CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, OGÓREK, SAŁATA
PIĄTEK 27.06
OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, ryż paraboliczny, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy, SMAŻONA RYBA: mrożony filet z miruny: kraj pochodzenia Nowa Zelandia; olej rzepakowy, jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; mąka pszenna, przyprawy, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ: kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy, WODA JABŁKOWA: woda, sok jabłkowy
PODWIECZOREK: PIERNIK: mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder; ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.
14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50