PONIEDZIAŁEK 21.10
1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 2%, kasza manna), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny,
MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SZCZYPIOREK
2. ŚNIADANIE: MANDARYNKA
OBIAD: BIAŁY BARSZCZ Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ (woda, ziemniaki, barszcz biały koncentrat: woda, mąka żytnia, sól, cukier, przyprawy;
biała kiełbasa surowa: mięso wieprzowe z szynki (80%), woda, sól, błonnik pszenny, przyprawy i ich ekstrakty zawierają gorczycę,
białko wieprzowe, regulatory kwasowości: mleczan potasu, octan potasu, aromaty zawierają gluten, przeciwutleniacz: askorbinian
sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, produkt może zawierać: soję, mleko, jaja i seler; boczek wędzony: boczek wieprzowy,
sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, seler, pietruszka,
śmietana 12%, mleko, por, chrzan tarty, natka pietruszki, przyprawy), PIEROGI LENIWE (twaróg, woda, mąka ziemniaczana, mąka
pszenna, płatki ziemniaczana, sól) Z SOSEM JOGURTOWYM (jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii
jogurtowych; cukier), WODA POMARAŃCZOWA (woda, sok pomarańczowy)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb dyniowy: mąka
pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe
ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj) I OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72%
/jęczmień, żyto/ cukier)
WTOREK 22.10
1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka
pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao
ciemne, cukier)
2. ŚNIADANIE: GRUSZKA
OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM (woda, kalafior, marchew, seler, pietruszka, makaron z pszenicy durum, por,
śmietana 30%, natka pietruszki, koper, przyprawy), KOTLECIKI Z PIERSI KURCZAKA (filet z kurczaka, olej rzepakowy, papryka, cebula,
jajka, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, szpinak, sok z cytryny, sól, pieprz, papryka słodka), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY
(kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryn, przyprawy), WODA MIĘTOWA (woda, mięta)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna,
mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: truskawki, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), CUKINIA
ŚRODA 23.10
1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ (BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300, SZYNKA
WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizator E450,
przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie
fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDOR, PASSATA),
HERBATA (woda, herbata)
2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA JAGODOWA (maślanka naturalna, mleko, cukier, 2,4% jagodowy przecier z zagęszczonego przecieru,
maślanka w proszku, skrobia, koncentrat soku z marchwi, naturalny aromat, zagęszczony sok cytrynowy, żywe kultury bakterii
mlekowych)
OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA (woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler,
pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy), SPAGHETTI (makaron: pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata:
pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik
E160b; cebula, olej rzepakowy, passata: pomidory 99,5%, koncentrat pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy),
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok z cytryny,
przyprawy), WODA OWOCOWA (woda, sok multiwitamina)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna,
woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; masło: śmietanka pasteryzowana,
jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)
CZWARTEK 24.10
1. ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU (mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane,
ziarno sezamowe, słód jęczmienny; Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
2. ŚNIADANIE: BANAN
OBIAD: ZUPA ZAGRAJ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa
pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy), PIECZONE UDKA (udko kurczaka, olej rzepakowy, czosnek, sól morska, pieprz czarny,
papryka słodka), ZIEMNIAKI, MIZERIA (ogórek świeży, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych;
przyprawy), WODA ANANASOWA (woda, nektar ananasowy)
PODWIECZOREK: JOGURT WIŚNIOWY (mleko pasteryzowane, wiśnie 10%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia,
koncentrat z marchwi, winogron i aronii, stabilizator: pektyny, aromat, żywe kultury bakterii jogurtowych), CHRUPKI KUKURYDZIANE
(grys kukurydziany), KALAREPKA
PIĄTEK 25.10
1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser
gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
2. ŚNIADANIE: KIWI
OBIAD: ZUPA GROCHOWA (woda, ziemniaki, boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331,
przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; groch połówki, marchew, seler, pietruszka, olej rzepakowy, natka pietruszki,
przyprawy), MAKARON Z RYBĄ ( makaron z pszenicy durum, filet z miruny – produkt mrożony, suszone pomidory: siarczyny,
śmietana 30%, cebula, czosnek, sok z cytryny, olej rzepakowy, masło, przyprawy), OGÓREK KONSERWOWY (ogórki, woda, ocet
spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), WODA JABŁKOWA (woda, sok jabłkowy)
PODWIECZOREK: MURZYNEK (mąka pszenna, jajka, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana; czekolada gorzka: miazga kakaowa,
cukier, kakao, tłuszcz kakaowy, emulgator lecytyny sojowy, aromat, masa kakaowa; proszek do pieczenia, soda), ZIMNE MLEKO
(2%), MARCHEW
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.
14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50