Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

     

    PONIEDZIAŁEK 02.06

    ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU: mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma, CHLEB
    PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia,
    płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, MASŁO: śmietanka pasteryzowana, KREM
    TRUSKAWKA BANAN JABŁKO: jabłko, banan, truskawka
    2. ŚNIADANIE: BANAN
    OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY: woda, ziemniaki, soczewica czerwona, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka,
    cebula, natka pietruszki, czosnek, przyprawy, RYŻ Z TRUSKAWKAMI: ryż biały paraboliczny, truskawki mrożone, ryż
    paraboliczny, śmietana 30%, mleko, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana, WODA POMARAŃCZOWA: woda, sok
    pomarańczowy
    PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY:
    mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; MASŁO: śmietanka
    pasteryzowana, MIX WĘDLIN: SALAMI: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, dekstroza, przyprawy, przeciwutleniacz:
    askorbinian sodu; barwnik: karmin; ekstrakt przypraw, substancje konserwujące: azotyn sodu, sorbinian potasu; kultury bakterii
    kwasu mlekowego: POLĘDWICZANKA Z WARZYWAMI: mięso wieprzowe, woda, warzywa w zmiennych proporcjach 13 % [papryka,
    marchew, ogórek, sól, ocet, cukier], skórki z kurczaka, skrobia, pieczarki konserwowe 2,4 % [pieczarki, sól, ocet, cukier], sól,
    maltodekstryna, substancje zagęszczające: E407, E412; stabilizator: E451; błonnik; SZYNKA: filet z indyka, woda, skrobia
    ziemniaczana, sól, maltodekstryna, białko SOJOWE, regulatory kwasowości: octany potasu, mleczan potasu; wzmacniacze smaku:
    glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; stabilizatory: difosforany, trifosforany; substancja zagęszczająca: karagen;
    przeciwutleniacz: askorbinian sodu; glukoza, aromaty (zawierają PSZENICĘ), przyprawa, olej rzepakowy, ekstrakty przypraw,
    substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkty mogą zawierać: zboża zawierające gluten OWSIANY, JAJA, MLEKO, SELER
    i GORCZYCĘ; ROSZPONKA, SAŁATA LODOWA, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/
    cukier

    WTOREK 03.06

    1. ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; CHLEB LNIANY: mąka pszenna,
    mąka żytnia, MASŁO: śmietanka pasteryzowana; SEREK WIEJSKI: twaróg ziarnisty, śmietanka pasteryzowana,
    sól, RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK, KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: MUS TRUSKAWKA JABŁKO BANAN
    OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM: woda, kalafior, marchew, seler, pietruszka, makaron z pszenicy
    durum, por, śmietana 30%, natka pietruszki, koper, przyprawy, KOTLET MIELONY: łopatka wieprzowa, olej rzepakowy,
    cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka; przyprawy, ZIEMNIAKI,
    SURÓWKA
    Z MARCHWI I JABŁKA: marchew, jabłko, WODA MIĘTOWA: woda, mięta
    PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; CHLEB LNIANY: mąka
    pszenna, mąka żytnia, MASŁO: śmietanka pasteryzowana, DŻEM BRZOSKWINIOWYM: brzoskwinie, pektyny, MIÓD
    WIELOKWIATOWY, ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW

    ŚRODA 04.06

    1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ: BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy
    E300, SZYNKA WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw,
    stabilizator E450, przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko
    pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa,
    przyprawy, POMIDORKI CHERRY, PASSATA, HERBATA MALINOWA (woda, herbata malinowa)
    2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA TRUSKAWKOWA: mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, truskawki 2,45 % w
    maślance, skrobia kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi;
    naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatka w proszku, skrobia
    modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe kultury bakterii mlekowych
    OBIAD: ZUPA FASOLOWA: ziemniaki, fasola, kiełbasa wieprzowa: mięso wieprzowe z szynki 80%, woda, skrobia
    ziemniaczana, sól, stabilizator E450, hydrolizat białka słonecznikowego, ekstrakty przypraw, aromaty, ekstrakty
    drożdżowe, cukier, maltodekstryna, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, cebula, boczek
    wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja
    konserwująca E250, koncentrat pomidorowy, przyprawy, GULASZ: łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula,
    przyprawy, KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK, SURÓWKA Z BURACZKÓW: buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z
    cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA: woda, sok multiwitamina
    PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; CHLEB DYNIOWY: mąka
    pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; MASŁO:

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    śmietanka pasteryzowana; SAŁATKA JARZYNOWA: marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, ogórek kiszony: ogórek
    świeży, woda, sól, czosnek, koper, może zawierać gorczycę; jabłka, majonez: olej rzepakowy, musztarda: woda, ocet
    spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy; woda żółtka jaj kurzych; jajka, por; KIEŁKI LUCERNY, SŁONECZNIKA,
    RZODKIEWKI, KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier

    CZWARTEK 05.06

    1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% : mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty
    naturalne,
    CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól,
    CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód
    jęczmienny, Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72%
    /jęczmień, żyto/ cukier
    2. ŚNIADANIE: KISIEL TRUSKAWKOWY: woda, cukier, skrobia ziemniaczana, kwas cytrynowy, koncentraty roślinne
    (marchwi, krokosza, hibiskusa), maltodekstryna, aromaty, sól, witamina C, POMARAŃCZE
    OBIAD: ZUPA ZAGRAJ: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa
    jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy, KLOPSIKI: udziec z indyka, cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna,
    woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas
    askorbinowy E300; przyprawy; W SOSIE KOPERKOWYM: woda, mąka pszenna, śmietana 12% zakwaszana, koper
    świeży, przyprawy,
    KOPYTKA ZE SZPINAKIEM: płatki ziemniaczane, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, szpinak, sól, czosnek,
    SURÓWKA Z KAPUSTY: kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryn,
    przyprawy, WODA OWOCOWA: woda, nektar z czarnej porzeczki
    PODWIECZOREK: JOGURT TRUSKAWKOWY: mleko, truskawki 9%, cukier, mleko w proszku, skrobia, stabilizator –
    pektyna(E440), aromat, barwniki: koszenila, (E120), żywe kultury bakterii jogurtowych, WAFLE RYŻOWE NATURALNE:
    ryż 100%, KALAREPA

    PIĄTEK 06.06

    1. ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, MASŁO: śmietanka
    pasteryzowana,
    MIX SERÓW: SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b;
    SER Z KMINKIEM: mleko pasteryzowane, sól, kminek 0,5%, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii; SER WĘDZONY: mleko, sól,
    PAPRYKA CZERWONA, ŻÓŁTA, ZIELONA, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik karoteny, KAKAO: mleko 2%,
    kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: KIWI
    OBIAD: BIAŁY BARSZCZ Z JAJKIEM: woda, ziemniaki, barszcz biały koncentrat: woda, mąka żytnia, sól, cukier,
    przyprawy; jajka; boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz
    E301, substancja konserwująca E250; marchew, seler, pietruszka, śmietana 12%, mleko, por, chrzan tarty, natka
    pietruszki, przyprawy, MAKARON Z RYBĄ: makaron z pszenicy durum, filet z miruny – produkt mrożony, suszone
    pomidory: siarczyny, śmietana 30%, cebula, czosnek, sok z cytryny, olej rzepakowy, masło, przyprawy, OGÓREK
    KONSERWOWY: ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, WODA JABŁKOWA: woda, sok jabłkowy
    PODWIECZOREK: MURZYNEK: mąka pszenna, jajka, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana; czekolada gorzka:
    miazga kakaowa, cukier, kakao, tłuszcz kakaowy, emulgator lecytyny sojowy, aromat, masa kakaowa; proszek do
    pieczenia, soda; ZIMNE MLEKO (2%), JABŁKO

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2025-06-02 00:28:35
    Ilość wyświetleń: 24360

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej