Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

    PONIEDZIAŁEK 23.06

    ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE: mleko 2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, MASŁO: śmietanka pasteryzowana, MIÓD WIELOKWIATOWY, TRUSKAWKI

    1. ŚNIADANIE: GRUSZKA

    OBIAD: ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM: woda, ziemniaki, noga kurczaka, jajka, szczaw cięty /szczaw, sól/, marchew, śmietana 30%, seler, pietruszka, por, mleko 3,2%, natka pietruszki, koperek, przyprawy, PIEROGI Z TRUSKAWKAMI: mąka pszenna, woda, sól, farsz truskawkowy: truskawki, woda, cukier; Z SOSEM JOGURTOWYM: jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier, WODA POMARAŃCZOWA: woda, sok pomarańczowy

    PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; MASŁO: śmietanka pasteryzowana, MIX WĘDLIN: SZYNKA Z KURCZĄT: mięso z fileta kurczaka, woda, skrobia ziemniaczana, sól, maltodekstryna, regulatory kwasowości: octany sodu, mleczan potasu; stabilizatory: trifosforany, difosforany; substancja zagęszczająca: karagen; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; białka MLEKA, laktoza z MLEKA, glukoza, aromaty, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu; LUNCHEON MEAT: mięso wieprzowe, mięso z kurczaka, woda, sól, skrobia, skrobia modyfikowana, mąka SOJOWA, błonnik ziemniaczany, regulatory kwasowości: octany potasu, mleczan potasu; substancje zagęszczające: karagen, guma guar; stabilizatory: trifosforany, difosforany; aromaty (zawierają MLEKO łącznie z LAKTOZĄ), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'- rybonukleotydy disodowe; hydrolizat białka SOJOWEGO, glukoza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; barwnik: kwas karminowy; substancja konserwująca: azotyn sodu; OGÓREK, SAŁATA LODOWA, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

     

     

    WTOREK 24.06

    1. ŚNIADANIE: TOSTY Z CHLEBA TOSTOWEGO: mąka pszenna, sól, drożdże, cukier, olej, DŻEM TRUSKAWKOWY: truskawki, pektyny, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDORY, HERBATA GRANAT: woda, herbata granat: jabłko, kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży, naturalne aromaty, nasiona granatu
    2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA JAGODOWA: maślanka naturalna, mleko, cukier, 2,4% jagodowy przecier z zagęszczonego przecieru, maślanka w proszku, skrobia, koncentrat soku z marchwi, naturalny aromat, zagęszczony sok cytrynowy, żywe kultury bakterii mlekowych

    OBIAD: ZUPA ROSÓŁ: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por, natka pietruszki, koper, przyprawy, POTRAWKA Z KURCZAKA: kurczak tusza, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, woda, śmietana 12% zakwaszana, por, natka pietruszki, przyprawy, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY: kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryn, przyprawy, WODA MIĘTOWA: woda, mięta

    PODWIECZOREK: PIECZYWO CHRUPKIE PSZENNE: mąka pszenna, otręby pszenne, olej rzepakowy, sól morska, węglany amonu, lecytyna ze słonecznika, PASZTET Z KURCZAKA: noga kurczaka, pachwina, bułka kajzerka: mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, kwas askorbinowy E300, gluten, woda drożdże, sól; gotowana marchew, seler, pietruszka, jajka, cebula, wątróbka drobiowa, przyprawy, PASTA Z FASOLI: biała fasola konserwowa, smażona cebula, olej rzepakowy, jabłko, przyprawy, OGÓREK KISZONY, KIEŁKI LUCERNY I RZODKIEWKI,  KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

     

     

    ŚRODA 25.06

    1. ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; CHLEB LNIANY: mąka pszenna, mąka żytnia, MASŁO: śmietanka pasteryzowana; TWAROŻEK: twaróg półtłusty, cukier, BORÓWKI, KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: MUS OWOCOWY

    OBIAD ZUPA BURACZKOWA: woda, buraki, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper
    i natka, czosnek, przyprawy, SPAGHETTI: makaron świderki: pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata: pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; cebula, olej rzepakowy, passata: pomidory 99,5%, koncentrat pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ: kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok
    z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA: woda, sok multiwitamina

     

     

     

     

     

     

    PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB DYNIOWY: mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SAŁATKA JARZYNOWA: marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, ogórek kiszony: ogórek świeży, woda, sól, czosnek, koper, może zawierać gorczycę; jabłka, majonez: olej rzepakowy, musztarda: woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy; woda żółtka jaj kurzych; jajka, por, RUKOLA, SZCZYPIOREK, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

     

     

    CZWARTEK 26.06

    1. ŚNIADANIE: KIEŁBASKI ŚLĄSKIE: mięso wieprzowe, woda, skrobia modyfikowana, sól, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; regulatory kwasowości: cytryniany sodu, octany sodu; błonnik pszenny bezglutenowy, przyprawy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizatory: difosforany, trifosforany; przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu,
      CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, MASŁO: śmietanka pasteryzowana, POMIDORKI CHERRY, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
    2. ŚNIADANIE: KISIEL TRUSKAWKOWY: woda, cukier, skrobia ziemniaczana, kwas cytrynowy, koncentraty roślinne (marchwi, krokosza, hibiskusa), maltodekstryna, aromaty, sól, witamina C, TRUSKAWKI

    OBIAD: ZUPA WĘGIERSKA: produkt głęboko mrożony, pomidor, ziemniaki, fasola czerwona, fasola szparagowa zielona, cebula, papryka czerwona, papryka żółta, kiełbasa drobiowo – wieprzowa /mięso z indyka 53%, mięso wieprzowe 22%, skrobia, sól, skórki wieprzowe, błonnik grochowy, stabilizator: trifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy i ich ekstrakty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, osłonka: jelito wieprzowe, przyprawy, przyprawy, NALEŚNIKI: woda, mąka pszenna, mleko 2%, olej rzepakowy, jajka, cukier, sól;
    Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM: truskawki 100g/100g, substancja żelująca: pektyny; I TWAROGIEM: twaróg półtłusty, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/, WODA OWOCOWA: woda, nektar z czarnej porzeczki

    PODWIECZOREK: ACTIMEL: mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe, CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, OGÓREK, SAŁATA

     

     

    PIĄTEK 27.06

    1. ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, MASŁO: śmietanka pasteryzowana,
      MIX SERÓW: SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b;
      SER Z KMINKIEM: mleko pasteryzowane, sól, kminek 0,5%, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii; SER WĘDZONY: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik karoteny, PAPRYKA CZERWONA, ŻÓŁTA, ZIELONA, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik karoteny, KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: JABŁKA

    OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, ryż paraboliczny, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy, SMAŻONA RYBA: mrożony filet z miruny: kraj pochodzenia Nowa Zelandia; olej rzepakowy, jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; mąka pszenna, przyprawy, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ: kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy, WODA JABŁKOWA: woda, sok jabłkowy

    PODWIECZOREK: PIERNIK: mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder; ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2025-06-23 08:09:27
    Ilość wyświetleń: 24517

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej