Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

    PONIEDZIAŁEK 22.12

    ŚNIADANIE: KASZA MANNA 150g: mleko 2%, kasza manna, CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna,
    mąka żytnia, naturalny zakwas, masło: śmietanka pasteryzowana, MIÓD WIELOKWIATOWY 20g, POMIDORY 35g
    2. ŚNIADANIE: BANAN 90g
    OBIAD: ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI 200g: woda, ziemniaki, buraki, boczek wędzony: boczek wieprzowy, cukier, sól,
    przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu, fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól,
    przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki,
    przyprawy, RACUCHY 150g: woda, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-
    etylowanilina/), drożdże świeże;
    Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM: truskawki, pektyny, WODA POMARAŃCZOWA 125g: woda, sok pomarańczowy
    PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb
    wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny;
    masło: śmietanka pasteryzowana, MIX WĘDLIN 35g: SCHAB SWOJSKI PODLASKI: mięso wieprzowe, sól, ocet jabłkowy,
    przyprawy (pieprz, lubczyk, liść laurowy), ocet jabłkowy, substancja konserwująca: E250, SALAMI: mięso wieprzowe, tłuszcz
    wieprzowy, sól, dekstroza, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; barwnik: karmin; ekstrakt przypraw, substancje
    konserwujące: azotyn sodu, sorbinian potasu; kultury bakterii kwasu mlekowego; OGÓREK 35g, SAŁATA LODOWA 5g, KAWA
    ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier


    WTOREK 23.12

    1. ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; chleb lniany:
      mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, SEREK WIEJSKI 60g: twaróg ziarnisty, śmietanka
      pasteryzowana, sól, RZODKIEWKA 10g, SZCZYPIOREK, KAKAO125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
      2. ŚNIADANIE: JABŁKO 80g
      OBIAD: ZUPA MARCHEWKOWA 200g: marchew – produkt głęboko mrożony, noga kurczaka, seler, pietruszka,
      śmietana 30%, mleko, por, natka pietruszki, przyprawy, KOTLECIKI Z KURCZAKA 150g: filet z kurczaka, olej
      rzepakowy, papryka, cebula, jajka, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, szpinak, sok z cytryny, sól, pieprz, papryka
      słodka, ZIEMNIAKI 100g, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 80g: kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka
      pietruszki, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA MIĘTOWA 125g: woda, mięta
      PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; chleb
      lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, DŻEM BRZOSKWINIOWY 5g: brzoskwinie,
      cukier, woda, pektyny, kwas cytrynowy, ZIMNE MLEKO (2%) 125g, CUKINIA 15g
      PONIEDZIAŁEK 29.12

    ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% 70g : mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty
    naturalne,
    CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny
    zakwas, drożdże, sól, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno
    sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, POMIDORKI CHERRY 15g, KAWA ZBOŻOWA 125g:
    mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
    2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA 80g
    OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA 200g: woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy;
    marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy, NALEŚNIKI 180g: woda, mąka pszenna,
    mleko 2%, olej rzepakowy, jajka, cukier, sól; Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM: truskawki 100g/100g, substancja żelująca:
    pektyny; I TWAROGIEM: twaróg półtłusty, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii
    jogurtowych; cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/, WODA OWOCOWA 125g: woda, sok
    multiwitamina
    PODWIECZOREK: JOGURT BRZOSKWINIOWY 100g: mleko, brzoskwinia 9%, cukier, mleko w proszku, skrobia,
    stabilizator – pektyna(E440), aromat, barwniki: koszenila, (E120), żywe kultury bakterii jogurtowych, WAFLE RYŻOWE
    NATURALNE 25g: ryż 100%, MARCHEW 20g

    WTOREK 30.12
    1. ŚNIADANIE: TOSTY Z CHLEBA TOSTOWEGO 100g: mąka pszenna, sól, drożdże, cukier, olej, DŻEM
    TRUSKAWKOWY 5g: truskawki, pektyny, SER GOUDA10g: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji
    mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDORY 35g, KAWA ZBOŻOWA125g:
    mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier, KAKAO125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: GRUSZKA 80g
    OBIAD: ZUPA KRUPNIK 200g: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna, por, koper, natka
    pietruszki, przyprawy, PIZZA Z SZYNKĄ 150g: ciasto: mąka pszenna, drożdże, sól, wędlina: mięso wieprzowe, sól,
    przyprawy (pieprz, lubczyk, liść laurowy), ocet jabłkowy, substancja konserwująca: azotyn sodu, ser: mleko pasteryzowane, sól,
    bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, sos: passata: pomidory, kwas cytrynowy, czosnek;
    cukinia, papryka, WODA OWOCOWA 125g: woda, nektar z czarnej porzeczki
    PODWIECZOREK: PIECZYWO CHRUPKIE PSZENNE 20g: mąka pszenna, otręby pszenne, olej rzepakowy, sól
    morska, węglany amonu, lecytyna ze słonecznika, PASZTET Z KURCZAKA 30g: noga kurczaka, pachwina, bułka
    kajzerka: mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, kwas askorbinowy E300, gluten, woda drożdże, sól;
    gotowana marchew, seler, pietruszka, jajka, cebula, wątróbka drobiowa, przyprawy, SMALCZYK Z FASOLI 30g: biała
    fasola konserwowa, smażona cebula, olej rzepakowy, jabłko, przyprawy, OGÓREK KISZONY 5g, KAWA ZBOŻOWA
    125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

    ŚRODA 31.12

    1. ŚNIADANIE: ACTIMEL 100g: mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników
    mineralnych mleka, bakterie jogurtowe, CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia,
    naturalny zakwas; chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód
    jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana; POMIDOR 30g, SAŁATA 5g
    2. ŚNIADANIE: KIWI 80g
    OBIAD: ZUPA RYBNA 200g: filet z dorsza – produkt głęboko mrożony, passata pomidorowa, marchew, cebula,
    pietruszka, seler, por, sok z cytryny, olej rzepakowy, czosnek, natka pietruszki, przyprawy, PIECZONE UDKA 90g: udko
    kurczaka, olej rzepakowy, czosnek, sól morska, pieprz czarny, papryka słodka, ZIEMNIAKI 100g, SURÓWKA Z
    SAŁATY LODOWEJ Z JOGURTEM 80g: sałata lodowa, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii
    jogurtowych; kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól; koper, natka pietruszki, cukier, sól, WODA
    JABŁKOWA 125g: woda, sok jabłkowy
    PODWIECZOREK: BUŁKA DROŻDŻOWA Z TWAROGIEM 100g: mąka pszenna, twaróg półtłusty, mleko 2%, cukier,
    masło: śmietanka pasteryzowana, drożdże, jajka, cytryna, MLEKO 125g (2%), MARCHEW 20g

     

     Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
    orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
    pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
    łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2025-12-19 15:17:35
    Ilość wyświetleń: 26219

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej