Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Menu stołówki

PONIEDZIAŁEK 23.05

  1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 3,2%, kasza manna), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
    CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny,
    MASŁO: śmietanka pasteryzowana.
  2. ŚNIADANIE: BANAN, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: KAPUŚNIAK Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PARÓWKĄ (woda, kapusta pekińska, parówki z szynki 100%: mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne; ziemniaki, noga kurczaka, boczek wędzony /boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250/, marchew, seler, pietruszka, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), RYŻ Z TRUSKAWKAMI (ryż biały paraboliczny, truskawki mrożone, ryż paraboliczny, śmietana 30%, mleko, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana), SOK JABŁKOWY, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj), OGÓREK, KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

  

WTOREK 24.05

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty: śmietana 12% zakwaszana, cukier), KAKAO (mleko 3,2%, kakao ciemne, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA,
  2. ŚNIADANIE: GRUSZKA, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA FASOLKOWA Z MAKARONEM (woda, fasolka szparagowa cięta mrożona, noga kurczaka, makaron z pszenicy durum, marchew, seler, pietruszka, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), NUGGETSY (filet z piersi kurczaka, jogurt naturalny, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól; przyprawy), ZIEMNIAKI, SAŁATA KARBOWANA
Z SOSEM KLASYCZNYM (sałata karbowana, sos: woda, olej słonecznikowy, sos sałatkowy /skrobia kukurydziana, skrobia z grochu, cukier, sól morska, cebula, groch w proszku, natka pietruszki, szczypiorek suszony, olej kukurydziany, czosnek, szpinak, trybula, pieprz czarny, mielony, kurkuma/), HERBATA Z CYTRYNĄ (woda, sok z cytryn, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I SZCZYPIORKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, szczypiorek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

 

ŚRODA 25.05

  1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% (mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne), CHLEB PSZENNY (mąka pszenna, mąka żytnia), CHLEB DYNIOWY (mąka pszenna, mąka żytnia), PASSATA (pomidory 99,5%, sól), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA
  2. ŚNIADANIE: ACTIMEL (mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA,

OBIAD: ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (woda, ziemniaki, tarty burak ćwikłowy z zalewy: ocet spirytusowy, cukier, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, subst. słodząca sacharynian sodu, przyprawy; fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), KLUSKI ŚLĄSKIE Z OKRASĄ (kluski śląskie: ziemniaki, skrobia ziemniaczana, sól; kiełbasa drobiowo – wieprzowa /mięso z indyka 53%, mięso wieprzowe 22%, skrobia, sól, skórki wieprzowe, błonnik grochowy, stabilizator: trifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy i ich ekstrakty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, osłonka: jelito wieprzowe, olej rzepakowy, cebula), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM WIŚNIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem wiśniowy: wiśnie, pektyny), ZIMNE MLEKO (3,2%), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA, ORZECHY LASKOWE DO SCHRUPANIA.

 

CZWARTEK 26.05

  1. ŚNIADANIE: MAKARON ZACIERKI NA MLEKU (mleko 3,2%, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana
  2. ŚNIADANIE: JABŁKO, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA ROSÓŁ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por, natka pietruszki, koper, przyprawy), PIECZEŃ RZYMSKA (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, cebula, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z JOGURTEM (sałata lodowa, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól; cytryna, koper, natka pietruszki, cukier, sól), HERBATA Z CYTRYNĄ (woda, sok z cytryn, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM KISZONYM(chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj), OGÓREK KISZONY, KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

 

PIĄTEK 27.05

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB PSZENNY (mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; PAPRYKA), KAKAO (mleko 3,2%, kakao ciemne, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA
  2. ŚNIADANIE: KIWI, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron świderki z pszenicy durum, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy), SMAŻONA RYBA (mrożony filet
z miruny
: kraj pochodzenia Chile; olej rzepakowy, jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; sok z cytryny, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: KRUCHE CIASTO Z JABŁKIEM (jabłka, mąka pszenna, margaryna/oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, woda, emulgatory: lecytyny, słonecznikowe; mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, preparat serwatkowy z mleka, sól, aromaty, kwas cytrynowy, witamina A i D3, barwnik: karoteny/, cukier, jajka, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/, śmietana 12% zakwaszana, proszek do pieczenia), ZIMNE MLEKO (3,2%).

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2022-05-25 07:19:44
Ilość wyświetleń: 12634

Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

I to się nazywa marzenie.

Janusz Korczak

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej