Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Menu stołówki

PONIEDZIAŁEK 22.05

  1. ŚNIADANIE: MAKARON ZACIERKI NA MLEKU (mleko 2%, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I SZCZYPIORKIEM
  2. ŚNIADANIE: BANAN

OBIAD: ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (woda, ziemniaki, tarty burak ćwikłowy z zalewy: ocet spirytusowy, cukier, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, subst. słodząca sacharynian sodu, przyprawy; fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), PIEROGI Z MIĘSEM WIEPRZOWYM ( mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe: 17% woda, białko sojowe 6%, cebula, kaszka pszenna, sól, olej roślinny rzepakowy, pieprz, majeranek) Z OKRASĄ (cebula, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj, ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

 

WTOREK 23.05

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty: śmietana 12% zakwaszana, cukier),
    KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: GRUSZKA

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM (woda, mieszanka warzywna mrożona: marchew, seler, pietruszka, fasolka szparagowa zielona, zielony groszek, brukselka; makaron z pszenicy durum, śmietana 30%, mleko, koper, natka pietruszki, przyprawy),
HAMBURGER (łopatka wieprzowa, cebula, jajka, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300 czosnek, sól, pieprz, olej rzepakowy) W BUŁCE (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300) Z KECZUPEM (pomidory, cukier, ocet jabłkowy, sól przyprawy), SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

 

ŚRODA 24.05

  1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ (BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300, SZYNKA WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizator E450, przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDOR, PASSATA),
    HERBATA (woda, cukier, herbata)
  2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA BRZOSKWINIOWA (mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, brzoskwinie 2 % w maślance, skrobia kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi; naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatkaw proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe kultury bakterii mlekowych)

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA (woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy), GULASZ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy), KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK, SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: truskawki, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), ORZECHY WŁOSKIE

 

 CZWARTEK 25.05

  1. ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE (mleko 2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB SŁONECZNIKOWY (mąka żytnia, mąka pszenna, kwas piekarniczy, słód jęczmienny, drożdże, sól), Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I RZODKIEWKĄ
  2. ŚNIADANIE: WINOGRONA

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM (woda, kalafior, marchew, seler, pietruszka, makaron z pszenicy durum, por, śmietana 30%, natka pietruszki, koper, przyprawy), NUGGETSY (filet z piersi kurczaka, jogurt naturalny, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól; przyprawy), ZIEMNIAKI,
MIZERIA (ogórek świeży, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; przyprawy),
HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: ACTIMEL (mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB SŁONECZNIKOWY (mąka żytnia, mąka pszenna, kwas piekarniczy, słód jęczmienny, drożdże, sól), Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I OGÓRKIEM

 

PIĄTEK 26.05

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
    KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: ŚLIWKA

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron świderki z pszenicy durum, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy), SMAŻONA RYBA (mrożony filet z miruny: kraj pochodzenia Chile; olej rzepakowy, jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; mąka pszenna, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KALAREPY (kalarepa, marchew, jabłko, por, koper, sok z cytryn, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: CIASTO Z JABŁKIEM (jabłka, mąka pszenna, maślanka, olej rzepakowy, cukier, jajka, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/), MLEKO (2%)

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2023-05-22 10:27:15
Ilość wyświetleń: 17071

Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

I to się nazywa marzenie.

Janusz Korczak

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej