PONIEDZIAŁEK 09.12
1. ŚNIADANIE: MAKARON ZACIERKI NA MLEKU (mleko 2%, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana,
kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia,
płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I SZCZYPIORKIEM
2. ŚNIADANIE: BANAN
OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY (woda, ziemniaki, soczewica czerwona, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, cebula, natka
pietruszki, czosnek, przyprawy), RYŻ Z TRUSKAWKAMI (ryż biały paraboliczny, truskawki mrożone, ryż paraboliczny, śmietana 30%,
mleko, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana), WODA POMARAŃCZOWA (woda mineralna, sok pomarańczowy)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb
wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana,
wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj,
ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
WTOREK 10.12
1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka
pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao
ciemne, cukier)
2. ŚNIADANIE: GRUSZKA
OBIAD: KRUPNIK (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna, por, koper, natka pietruszki, przyprawy),
NUGGETSY (mięso z kurczaka 46%, woda, mąka pszenna, olej słonecznikowy, rzepakowy, mąka kukurydziana, skrobia
modyfikowana, sól, skrobia, gluten, semolina z pszenicy, węglany sodu, difosforany, fosforany wapnia, dekstroza, aromat,
przyprawy, cukier, ekstrakty przypraw), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula,
olej rzepakowy, sok z cytryn, przyprawy), WODA Z MIETĄ (woda mineralna, mięta)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka
pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: brzoskwinie, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), BROKUŁ
ŚRODA 11.12
1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% (mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne),
CHLEB PSZENNY (mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól),
CHLEB DYNIOWY (mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól),
Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I POMIDOREM, PASSATA (pomidory 99,5% sól), HERBATA (woda, cukier, herbata)
2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA TRUSKAWKOWA (mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, truskawki 2,45 % w maślance, skrobia
kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi; naturalny aromat, substancja
zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatka w proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe
kultury bakterii mlekowych)
OBIAD: ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (woda, ziemniaki, buraki, fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz –
kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), SPAGHETTI
(makaron świderki: pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata: pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane,
sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; cebula, olej rzepakowy, passata: pomidory 99,5%, koncentrat
pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula,
koper, natka pietruszki, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), WODA OWOCOWA (woda mineralna, sok multiwitamina)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna,
mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień,
żyto/ cukier)
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
CZWARTEK 12.12
1. ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE (mleko 2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny,
sól), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki
owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
2. ŚNIADANIE: WINOGRONA
OBIAD: ZUPA ROSÓŁ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por,
natka pietruszki, koper, przyprawy), PIECZEŃ RZYMSKA (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól,
kwas askorbinowy E300; jajka, cebula, przyprawy), ZIEMNIAKI, MIZERIA (ogórek świeży, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka,
żywe kultury bakterii jogurtowych; przyprawy), WODA OWOCOWA (woda mineralna, nektar z czarnej porzeczki)
PODWIECZOREK: ACTIMEL (mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka,
bakterie jogurtowe), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna,
mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, SAŁATA
PIĄTEK 13.12
1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser
gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
2. ŚNIADANIE: MANDARYNKA
OBIAD: ZUPA FORSZMAK LUBELSKI (łopatka wieprzowa, kiełbasa drobiowo – wieprzowa /mięso z indyka 53%, mięso wieprzowe
22%, skrobia, sól, skórki wieprzowe, błonnik grochowy, stabilizator: trifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, białko
wieprzowe, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy i ich
ekstrakty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, osłonka: jelito wieprzowe, marchew,
pietruszka, seler, cebula, ogórek kiszony, koncentrat pomidorowy, masło: śmietanka pasteryzowana, mąka pszenna, przyprawy),
MAKARON Z RYBĄ ( makaron z pszenicy durum, filet z miruny – produkt mrożony, suszone pomidory: siarczyny, śmietana 30%,
cebula, czosnek, sok z cytryny, olej rzepakowy, masło, przyprawy), OGÓREK KONSERWOWY (ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier,
sól, przyprawy), WODA JABŁKOWA (woda mineralna, sok jabłkowy)
PODWIECZOREK: STRUCLA Z TWAROGIEM (mąka pszenna, twaróg półtłusty, mleko 2%, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana,
drożdże, jajka), MLEKO (2%), MARCHEW
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.
14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50