PONIEDZIAŁEK 20.01
1. ŚNIADANIE: MAKARON ZACIERKI NA MLEKU (mleko 2%, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I OGÓRKIEM
2. ŚNIADANIE: JABŁKO
OBIAD: BARSZCZ UKRAIŃSKI (woda, ziemniaki, tarty burak ćwikłowy z zalewy: ocet spirytusowy, cukier, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, subst. słodząca sacharynian sodu, przyprawy; fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy),
PIEROGI Z MIĘSEM ( mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe: 17% woda, białko sojowe 6%, cebula, kaszka pszenna, sól, olej roślinny rzepakowy, pieprz, majeranek) Z OKRASĄ (cebula, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy), WODA POMARAŃCZOWA (woda mineralna, sok pomarańczowy)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I ROSZPONKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj, sałata roszponka), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
WTOREK 21.01
1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
2. ŚNIADANIE: MANDARYNKA
OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM (woda, mieszanka warzywna mrożona: marchew, seler, pietruszka; makaron z pszenicy durum, śmietana 30%, mleko, koper, natka pietruszki, przyprawy), FILET Z KURCZAKA (pierś drobiowa, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA
Z SAŁATY LODOWEJ Z JOGURTEM (sałata lodowa, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól; koper, natka pietruszki, cukier, sól), WODA Z MIETĄ (woda mineralna, mięta)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: brzoskwinie, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), CUKINIA
ŚRODA 22.01
1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% (mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne),
CHLEB PSZENNY (mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól),
CHLEB DYNIOWY (mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól), Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDORKI CHERRY, PASSATA (pomidory 99,5% sól), HERBATA (woda, cukier, herbata)
2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA TRUSKAWKOWA (mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, truskawki 2,45 % w maślance, skrobia kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi; naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatka w proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe kultury bakterii mlekowych)
OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA (woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy), GULASZ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy), KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK, SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy),
WODA OWOCOWA (woda mineralna, sok multiwitamina)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I SZCZYPIORKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, szczypior), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)
CZWARTEK 23.01
1. ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE (mleko 2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
2. ŚNIADANIE: JABŁKA
OBIAD: KRUPNIK (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), SCHAB PIECZONY (schab wieprzowy, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy), KOPYTKA ZE SZPINAKIEM (płatki ziemniaczane, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, szpinak, sól, czosnek), SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryn, przyprawy), WODA OWOCOWA (woda mineralna, nektar z czarnej porzeczki)
PODWIECZOREK: ACTIMEL (mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, SAŁATA
PIĄTEK 24.01
1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
2. ŚNIADANIE: KIWI
OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron świderki z pszenicy durum, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy), PALUSZKI RYBNE (produkt mrożony, filet z mintaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI I PORA (marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por, sok z cytryny, przyprawy), WODA JABŁKOWA (woda mineralna, sok jabłkowy)
PODWIECZOREK: STRUCLA Z TWAROGIEM (mąka pszenna, twaróg półtłusty, mleko 2%, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana, drożdże, jajka), MLEKO (2%), MARCHEW
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.
14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50