Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Menu stołówki

PONIEDZIAŁEK 22.04

  1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 2%, kasza manna), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
    CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny,

MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SZCZYPIOREK  

  1. ŚNIADANIE: GRUSZKA

OBIAD: ZUPA GOŁĄBKOWA (łopatka wieprzowa, kapusta, cebula, marchew, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy, ryż biały, olej rzepakowy, przyprawy), MAKARON Z TWAROGIEM (makaron z pszenicy durum, twaróg półtłusty, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/), SOK JABŁKOWY

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj)
I OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

 

WTOREK 23.04

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM (woda, kalafior, marchew, seler, pietruszka, makaron z pszenicy durum, por, śmietana 30%, natka pietruszki, koper, przyprawy), FILET Z KURCZAKA (pierś drobiowa, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z JOGURTEM (sałata lodowa, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól; cytryna, koper, natka pietruszki, cukier, sól), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

 

ŚRODA 24.04

  1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ (BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300, SZYNKA WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizator E450, przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDOR, PASSATA),
    HERBATA (woda, cukier, herbata)
  2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA TRUSKAWKOWA (mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, truskawki 2,45 % w maślance, skrobia kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi; naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatkaw proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe kultury bakterii mlekowych)

OBIAD: BIAŁY BARSZCZ (woda, ziemniaki, barszcz biały koncentrat: woda, mąka żytnia, sól, cukier, przyprawy; boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, seler, pietruszka, śmietana 12%, mleko, por, chrzan tarty, natka pietruszki, przyprawy), GULASZ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy), KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK, SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: brzoskwinie, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), BROKUŁ

 

CZWARTEK 25.04

  1. ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU (mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
  2. ŚNIADANIE: BANAN

OBIAD: ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (woda, ziemniaki, tarty burak ćwikłowy z zalewy: ocet spirytusowy, cukier, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, subst. słodząca sacharynian sodu, przyprawy; fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), PULPETY (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; cebula, jajka, przyprawy) W SOSIE POMIDOROWYM: woda, passata: pomidory 99,5%, sól; przyprawy), KOPYTKA (ziemniaki, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, tłuszcz roślinny utwardzony, przyprawy, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: JOGURT OWOCOWY(mleko pasteryzowane, brzoskwinie– 9%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia modyfikowana kukurydziana, stabilizator: pektyna, aromat, standaryzacja barwy - koncentrat z marchwi, winogron i aronii, barwnik koszenila, żywe kultury bakterii jogurtowych), CHRUPKI KUKURYDZIANE (grys kukurydziany), KALAREPKA

 

PIĄTEK 26.04

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
    KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: JABŁKO

OBIAD: ZUPA ZAGRAJ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy), SMAŻONA RYBA (mrożony filet z miruny: kraj pochodzenia Chile; olej rzepakowy, jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; mąka pszenna, przyprawy), ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z PAPRYKĄ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól, ogórek konserwowy: ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy; papryka czerwona, czerwona cebula, marchew, natka pietruszki, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: PIERNIK (mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder), ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW

 

PONIEDZIAŁEK 29.04

  1. ŚNIADANIE: MAKARON ZACIERKI NA MLEKU (mleko 2%, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I SZCZYPIORKIEM
  2. ŚNIADANIE: GRUSZKA

OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY (woda, ziemniaki, soczewica czerwona, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, cebula, natka pietruszki, czosnek, przyprawy), PIEROGI Z MIĘSEM ( mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe: 17% woda, białko sojowe 6%, cebula, kaszka pszenna, sól, olej roślinny rzepakowy, pieprz, majeranek) Z OKRASĄ (cebula, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj, ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

 

WTOREK 30.04

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: WINOGRONA

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM (woda, mieszanka warzywna mrożona: marchew, seler, pietruszka; makaron z pszenicy durum, śmietana 30%, mleko, koper, natka pietruszki, przyprawy), KOTLET MIELONY (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA (marchew, jabłko),
HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

 

CZWARTEK 18.04

  1. ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE (mleko 2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
  2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA

OBIAD: ZUPA BURACZKOWA (woda, burak, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper i natka, czosnek, przyprawy), RACUCHY (woda, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/), drożdże świeże) Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (truskawki, pektyny), JABŁKO, HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: ACTIMEL (mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, SAŁATA

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2024-04-23 06:08:24
Ilość wyświetleń: 20765

Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

I to się nazywa marzenie.

Janusz Korczak

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej