Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

    PONIEDZIAŁEK 09.12

    1. ŚNIADANIE: MAKARON ZACIERKI NA MLEKU (mleko 2%, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana,
    kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia,
    płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I SZCZYPIORKIEM
    2. ŚNIADANIE: BANAN
    OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY (woda, ziemniaki, soczewica czerwona, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, cebula, natka
    pietruszki, czosnek, przyprawy), RYŻ Z TRUSKAWKAMI (ryż biały paraboliczny, truskawki mrożone, ryż paraboliczny, śmietana 30%,
    mleko, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana), WODA POMARAŃCZOWA (woda mineralna, sok pomarańczowy)
    PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb
    wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana,
    wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj,
    ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

    WTOREK 10.12

    1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka
    pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao
    ciemne, cukier)
    2. ŚNIADANIE: GRUSZKA
    OBIAD: KRUPNIK (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna, por, koper, natka pietruszki, przyprawy),
    NUGGETSY (mięso z kurczaka 46%, woda, mąka pszenna, olej słonecznikowy, rzepakowy, mąka kukurydziana, skrobia
    modyfikowana, sól, skrobia, gluten, semolina z pszenicy, węglany sodu, difosforany, fosforany wapnia, dekstroza, aromat,
    przyprawy, cukier, ekstrakty przypraw), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula,
    olej rzepakowy, sok z cytryn, przyprawy), WODA Z MIETĄ (woda mineralna, mięta)
    PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka
    pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: brzoskwinie, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), BROKUŁ

    ŚRODA 11.12

    1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% (mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne),
    CHLEB PSZENNY (mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól),
    CHLEB DYNIOWY (mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól),
    Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I POMIDOREM, PASSATA (pomidory 99,5% sól), HERBATA (woda, cukier, herbata)
    2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA TRUSKAWKOWA (mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, truskawki 2,45 % w maślance, skrobia
    kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi; naturalny aromat, substancja
    zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatka w proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe
    kultury bakterii mlekowych)
    OBIAD: ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (woda, ziemniaki, buraki, fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz –
    kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), SPAGHETTI
    (makaron świderki: pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata: pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane,
    sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; cebula, olej rzepakowy, passata: pomidory 99,5%, koncentrat
    pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula,
    koper, natka pietruszki, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), WODA OWOCOWA (woda mineralna, sok multiwitamina)
    PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna,
    mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień,
    żyto/ cukier)

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    CZWARTEK 12.12

    1. ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE (mleko 2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny,
    sól), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki
    owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
    2. ŚNIADANIE: WINOGRONA
    OBIAD: ZUPA ROSÓŁ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por,
    natka pietruszki, koper, przyprawy), PIECZEŃ RZYMSKA (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól,
    kwas askorbinowy E300; jajka, cebula, przyprawy), ZIEMNIAKI, MIZERIA (ogórek świeży, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka,
    żywe kultury bakterii jogurtowych; przyprawy), WODA OWOCOWA (woda mineralna, nektar z czarnej porzeczki)
    PODWIECZOREK: ACTIMEL (mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka,
    bakterie jogurtowe), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna,
    mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, SAŁATA

    PIĄTEK 13.12

    1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser
    gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
    KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
    2. ŚNIADANIE: MANDARYNKA
    OBIAD: ZUPA FORSZMAK LUBELSKI (łopatka wieprzowa, kiełbasa drobiowo – wieprzowa /mięso z indyka 53%, mięso wieprzowe
    22%, skrobia, sól, skórki wieprzowe, błonnik grochowy, stabilizator: trifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, białko
    wieprzowe, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy i ich
    ekstrakty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, osłonka: jelito wieprzowe, marchew,
    pietruszka, seler, cebula, ogórek kiszony, koncentrat pomidorowy, masło: śmietanka pasteryzowana, mąka pszenna, przyprawy),
    MAKARON Z RYBĄ ( makaron z pszenicy durum, filet z miruny – produkt mrożony, suszone pomidory: siarczyny, śmietana 30%,
    cebula, czosnek, sok z cytryny, olej rzepakowy, masło, przyprawy), OGÓREK KONSERWOWY (ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier,
    sól, przyprawy), WODA JABŁKOWA (woda mineralna, sok jabłkowy)
    PODWIECZOREK: STRUCLA Z TWAROGIEM (mąka pszenna, twaróg półtłusty, mleko 2%, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana,
    drożdże, jajka), MLEKO (2%), MARCHEW

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

     

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2024-12-08 22:30:51
    Ilość wyświetleń: 22929

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej