PONIEDZIAŁEK 22.04
MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SZCZYPIOREK
OBIAD: ZUPA GOŁĄBKOWA (łopatka wieprzowa, kapusta, cebula, marchew, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy, ryż biały, olej rzepakowy, przyprawy), MAKARON Z TWAROGIEM (makaron z pszenicy durum, twaróg półtłusty, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/), SOK JABŁKOWY
PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj)
I OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)
WTOREK 23.04
OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM (woda, kalafior, marchew, seler, pietruszka, makaron z pszenicy durum, por, śmietana 30%, natka pietruszki, koper, przyprawy), FILET Z KURCZAKA (pierś drobiowa, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z JOGURTEM (sałata lodowa, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól; cytryna, koper, natka pietruszki, cukier, sól), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)
ŚRODA 24.04
OBIAD: BIAŁY BARSZCZ (woda, ziemniaki, barszcz biały koncentrat: woda, mąka żytnia, sól, cukier, przyprawy; boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, seler, pietruszka, śmietana 12%, mleko, por, chrzan tarty, natka pietruszki, przyprawy), GULASZ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy), KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK, SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: brzoskwinie, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), BROKUŁ
CZWARTEK 25.04
OBIAD: ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (woda, ziemniaki, tarty burak ćwikłowy z zalewy: ocet spirytusowy, cukier, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, subst. słodząca sacharynian sodu, przyprawy; fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), PULPETY (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; cebula, jajka, przyprawy) W SOSIE POMIDOROWYM: woda, passata: pomidory 99,5%, sól; przyprawy), KOPYTKA (ziemniaki, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, tłuszcz roślinny utwardzony, przyprawy, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: JOGURT OWOCOWY(mleko pasteryzowane, brzoskwinie– 9%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia modyfikowana kukurydziana, stabilizator: pektyna, aromat, standaryzacja barwy - koncentrat z marchwi, winogron i aronii, barwnik koszenila, żywe kultury bakterii jogurtowych), CHRUPKI KUKURYDZIANE (grys kukurydziany), KALAREPKA
PIĄTEK 26.04
OBIAD: ZUPA ZAGRAJ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy), SMAŻONA RYBA (mrożony filet z miruny: kraj pochodzenia Chile; olej rzepakowy, jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; mąka pszenna, przyprawy), ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z PAPRYKĄ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól, ogórek konserwowy: ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy; papryka czerwona, czerwona cebula, marchew, natka pietruszki, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: PIERNIK (mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder), ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW
PONIEDZIAŁEK 29.04
OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY (woda, ziemniaki, soczewica czerwona, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, cebula, natka pietruszki, czosnek, przyprawy), PIEROGI Z MIĘSEM ( mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe: 17% woda, białko sojowe 6%, cebula, kaszka pszenna, sól, olej roślinny rzepakowy, pieprz, majeranek) Z OKRASĄ (cebula, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj, ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
WTOREK 30.04
OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM (woda, mieszanka warzywna mrożona: marchew, seler, pietruszka; makaron z pszenicy durum, śmietana 30%, mleko, koper, natka pietruszki, przyprawy), KOTLET MIELONY (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA (marchew, jabłko),
HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)
CZWARTEK 18.04
OBIAD: ZUPA BURACZKOWA (woda, burak, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper i natka, czosnek, przyprawy), RACUCHY (woda, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/), drożdże świeże) Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (truskawki, pektyny), JABŁKO, HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: ACTIMEL (mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, SAŁATA
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.
14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50