Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

    PONIEDZIAŁEK 20.10

    ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE: płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy
    jęczmienny, sól, JOGURT TRUSKAWKOWY: mleko, cukier, truskawkowy przecier z koncentratu, mleko w proszku
    odtłuszczone, skrobia, koncentrat z czarnej marchwi, sok z buraka ćwikłowego, aromaty, żywe kultury bakterii
    jogurtowych Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, JOGURT NATURALNY: mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych
    Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, CHLEB PSZENNY 50g: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
    CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z
    MASŁEM: śmietanka pasteryzowana,
    POMIDOR 35g, MIÓD 15g
    2. ŚNIADANIE: JABŁKO 80g
    OBIAD: ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI 200g: woda, ziemniaki, buraki, fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona,
    sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka
    pietruszki, przyprawy, NALEŚNIKI 200g: woda, mąka pszenna, mleko 2%, olej rzepakowy, jajka, cukier, sól Z
    TWAROGIEM: twaróg półtłusty, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier,
    cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/, SOK POMARAŃCZOWY
    PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb
    wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny;
    masło: śmietanka pasteryzowana, MIX WĘDLIN 35G: KARCZEK OGNIEM WĘDZONY: karczek wieprzowy, syrop glukozowy, sól,
    glukoza, aromaty, ekstrakt przyprawy, substancja konserwująca azotyn sodu, FILET PIECZONY Z INDYKA: filet z indyka 96%, sól,
    cukier, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, SZYNECZKA OGNIEM WĘDZONA: szynka wieprzowa, syrop glukozowy, sól,
    glukoza, aromaty, ekstrakt przypraw, substancja konserwująca azotyn sodu; SAŁATA LODOWA 5g, OGÓREK 35g, KAWA
    ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

    WTOREK 21.10

    ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; chleb lniany:
    mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana; TWAROŻEK 20g: twaróg półtłusty, cukier,
    BORÓWKI 10g,
    KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: KIWI 80g
    OBIAD: ZUPA Z KALAREPY 200g: kalarepa, marchew, pietruszka, seler, makaron z pszenicy durum, por, śmietana
    30%, masło, koper, przyprawy, KOTLET SCHABOWY 90g: schab wieprzowy, jajka, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka
    pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; przyprawy, ZIEMNIAKI 100g, SURÓWKA Z MARCHWI I
    JABŁKA 80g: marchew, jabłko, WODA MIĘTOWA 125g: woda, mięta
    PODWIECZOREK: PIECZYWO CHRUPKIE PSZENNE 20g: mąka pszenna, otręby pszenne, olej rzepakowy, sól
    morska, węglany amonu, lecytyna ze słonecznika, PASZTET Z KURCZAKA 30g: noga kurczaka, pachwina, bułka
    kajzerka: mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, kwas askorbinowy E300, gluten, woda drożdże, sól;
    gotowana marchew, seler, pietruszka, jajka, cebula, wątróbka drobiowa, przyprawy, SMALCZYK Z FASOLI 30g: biała
    fasola konserwowa, smażona cebula, olej rzepakowy, jabłko, przyprawy, SZCZYPIOREK 5g, KAWA ZBOŻOWA 125g:
    mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
    ŚRODA 22.10

    ŚNIADANIE: PIECZONY OMLET 70g: jajka, mleko 2%, olej rzepakowy, sól, pieprz, CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb
    pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki
    owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana, PAPRYKA 20g, SZCZYPIOREK,
    KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
    2. ŚNIADANIE: MANDARYNKA 90g
    OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA 200g: woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy;
    marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy, SPAGHETTI 200g: makaron świderki:
    pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata: pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól,
    bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; cebula, olej rzepakowy, passata: pomidory 99,5%,
    koncentrat pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 80g: kapusta
    pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA 125g:
    woda, sok multiwitamina
    PODWIECZOREK: ACTIMEL 100g: mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników
    mineralnych mleka, bakterie jogurtowe, CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia,
    naturalny zakwas; chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód
    jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana; POMIDOR 30g, SAŁATA 5g

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/ orzeszków arachidowych, orzechów
    (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich, pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu,
    dwutlenku siarki i siarczynów, łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

    CZWARTEK 23.10

    ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ 100g: BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas
    askorbinowy E300, SZYNKA WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty,
    ekstrakty przypraw, stabilizator E450, przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER
    GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata
    pomidorowa, przyprawy, POMIDOR CHERRY 20g, PASSATA, HERBATA OWOCOWA 125g: woda, herbata granat:
    jabłko, kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży, naturalne aromaty, nasiona granatu
    2. ŚNIADANIE: BANAN 90g
    OBIAD: ZUPA ZAGRAJ 200g: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna,
    masa jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy, PIECZONE UDKA 90g: udko kurczaka, olej rzepakowy,
    czosnek, sól morska, pieprz czarny, papryka słodka, ZIEMNIAKI 100g, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z
    JOGURTEM 80g: sałata lodowa, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych;
    kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól; koper, natka pietruszki, cukier, sól, WODA OWOCOWA 125g:
    woda, nektar z czarnej porzeczki
    PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb
    dyniowy: mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże,
    sól; masło: śmietanka pasteryzowana, JAJKO 30g, SZCZYPIOREK 5g , KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa
    inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

    PIĄTEK 24.10

    1. ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, masło:
    śmietanka pasteryzowana, MIX SERÓW 20 g: SER Z CZARNUSZKĄ:  mleko pasteryzowane, sól, czarnuszka 0,7%, stabilizator -
    chlorek wapnia, kultury bakterii, SER FAVITA: ser solankowy 75% (mleko, sól, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego),
    masło, woda, żelatyna wieprzowa, błonnik roślinny – bambusowy, stabilizatory: karagen, mączka chleba świętojańskiego, mleko w
    proszku odtłuszczone, sól; SER Z DZIURAMI: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, PAPRYKA CZERWONA, ŻÓŁTA,
    ZIELONA 20g, KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: GRUSZKA 80g
    OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM 200g: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, ryż paraboliczny, por,
    passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy, BURGER RYBNY 130g: BUŁKA
    GRAHAMKA: mąka graham, mąka pszenna, woda, drożdże, sól; FILET Z MINTAJA 67%, mąka pszenna, olej
    rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, drożdże, keczup: przecier pomidorowy 79%, nierafinowany cukier trzcinowy,
    ocet spirytusowy, sól kamienna, naturalny aromat, POMIDOR 35g, OGÓREK 20g, SAŁATA, WODA JABŁKOWA 125g:
    woda, sok jabłkowy
    PODWIECZOREK: CIASTO DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI 90g: mąka pszenna, jajka, borówki, cukier, masło:
    śmietanka pasteryzowana, drożdże, cukier wanilinowy: cukier, aromat-etylowanilina; sól; MLEKO (2%) 125g

     Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
    orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
    pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
    łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2025-10-20 11:07:35
    Ilość wyświetleń: 25563

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej