PONIEDZIAŁEK 18.11
1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 2%, kasza manna), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny,
MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SZCZYPIOREK
2. ŚNIADANIE: JABŁKO
OBIAD: ZUPA FASOLOWA (ziemniaki, fasola, kiełbasa wieprzowa: mięso wieprzowe z szynki 80%, woda, skrobia ziemniaczana, sól,
stabilizator E450, hydrolizat białka słonecznikowego, ekstrakty przypraw, aromaty, ekstrakty drożdżowe, cukier, maltodekstryna,
przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, cebula, boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza,
stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250, koncentrat pomidorowy, przyprawy),
PIEROGI Z MIĘSEM WIEPRZOWYM ( mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe: 17% woda, białko sojowe 6%, cebula, kaszka pszenna,
sól, olej roślinny rzepakowy, pieprz, majeranek) Z OKRASĄ (cebula, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta
kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy), WODA POMARAŃCZOWA (woda, sok
pomarańczowy)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb dyniowy: mąka
pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe
ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj) I OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72%
/jęczmień, żyto/ cukier)
WTOREK 19.11
1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka
pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao
ciemne, cukier)
2. ŚNIADANIE: BANAN
OBIAD: ZUPA ROSÓŁ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por,
natka pietruszki, koper, przyprawy), POTRAWKA Z KURCZAKA (kurczak tusza, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, woda,
śmietana 12% zakwaszana, por, natka pietruszki, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper,
świeża natka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryn, przyprawy), WODA MIĘTOWA (woda, mięta)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna,
mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: truskawki, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), CUKINIA
ŚRODA 20.11
1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ (BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300, SZYNKA
WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizator E450,
przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie
fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDOR, PASSATA),
HERBATA (woda, herbata)
2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA PIECZONE JABŁKO (mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, jabłka 2,4%, skrobia kukurydziana, aromat,
substancja zagęszczająca: pektyny, cynamon), cukier, serwatka w proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny; żywe
kultury bakterii mlekowych)
OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA (woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler,
pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy), GULASZ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy),
KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK, SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy),
WODA OWOCOWA (woda, sok multiwitamina)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna,
woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; masło: śmietanka pasteryzowana,
jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
CZWARTEK 21.11
1. ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU (mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane,
ziarno sezamowe, słód jęczmienny; Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
2. ŚNIADANIE: GRUSZKA
OBIAD: ZUPA ZAGRAJ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa
pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy), PIECZEŃ RZYMSKA (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże,
sól, kwas askorbinowy E300; jajka, cebula, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z JOGURTEM (sałata lodowa,
jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól;
koper, natka pietruszki, cukier, sól), WODA CZARNA PORZECZKA (woda, nektar z czarnej porzeczki)
PODWIECZOREK: JOGURT WIŚNIOWY (mleko pasteryzowane, wiśnie 10%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia,
koncentrat z marchwi, winogron i aronii, stabilizator: pektyny, aromat, żywe kultury bakterii jogurtowych), WAFLE RYŻOWE
NATURALNE (ryż 100%), KALAREPKA
PIĄTEK 22.11
1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser
gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA
OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, ryż paraboliczny, por, passata
pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy), PALUSZKI RYBNE (produkt mrożony, filet z mintaja,
mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI I PORA
(marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por, sok z cytryny, przyprawy),
WODA JABŁKOWA (woda, sok jabłkowy)
PODWIECZOREK: PIERNIK (mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas
cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas
askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder), ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.
14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50