Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Menu stołówki

 PONIEDZIAŁEK 04.12

  1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 2%, kasza manna), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
    CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny,

MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SZCZYPIOREK  

  1. ŚNIADANIE: GRUSZKA

OBIAD: KAPUŚNIAK Z KAPUSTY KISZONEJ (woda, ziemniaki, noga kurczaka, kapusta kiszona /kapusta biała, marchew 5%, sól/, boczek wędzony /boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250/marchew, seler, pietruszka, por, koper, natka pietruszki, przyprawy) Z PARÓWKĄ (mięso z szynki wieprzowej sól, glukoza, aromaty, przyprawy, susz z aceroli, kultury bakterii starterowych), RYŻ Z TRUSKAWKAMI (ryż biały paraboliczny, truskawki mrożone, ryż paraboliczny, śmietana 30%, mleko, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj, ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

 

WTOREK 05.12

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty: śmietana 12% zakwaszana, cukier), RZODKIEWKA,
    KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: BANAN

OBIAD: ZUPA ZAGRAJ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy), BABKA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, jajka, cebula, kiełbasa drobiowo – wieprzowa /mięso z indyka 53%, mięso wieprzowe 22%, skrobia, sól, skórki wieprzowe, błonnik grochowy, stabilizator: trifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy i ich ekstrakty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, osłonka: jelito wieprzowe/ pachwina, mąka pszenna, olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, przyprawy) Z KECZUPEM (pomidory, cukier, ocet jabłkowy, sól przyprawy), OGÓREK KONSERWOWY (ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

 

ŚRODA 06.12

  1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ (BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300, SZYNKA WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizator E450, przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDOR CHERY, PASSATA),
    HERBATA (woda, cukier, herbata)
  2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA TRUSKAWKOWA (mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, truskawki 2,45 % w maślance, skrobia kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi; naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatkaw proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe kultury bakterii mlekowych)

OBIAD: ZUPA BURACZKOWA (woda, tarty burak ćwikłowy z zalewy: ocet spirytusowy, cukier, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca sacharynian sodu, przyprawy; ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper i natka, czosnek, przyprawy), MAKARON Z KURCZAKIEM (pierś z kurczaka, makaron z pszenicy durum, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, cebula, szpinak, śmietana 30%, czosnek, przyprawy), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: brzoskwinie, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), CUKINIA

 

CZWARTEK 07.12

  1. ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU (mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB SŁONECZNIKOWY: mąka żytnia, mąka pszenna, kwas piekarniczy, słód jęczmienny, drożdże, sól; Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
  2. ŚNIADANIE: WINOGRONA

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM (woda, kalafior, marchew, seler, pietruszka, makaron z pszenicy durum, por, śmietana 30%, natka pietruszki, koper, przyprawy), PULPETY (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; cebula, jajka, przyprawy) W SOSIE POMIDOROWYM: woda, passata: pomidory 99,5%, sól; przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: ACTIMEL (mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB SŁONECZNIKOWY: mąka żytnia, mąka pszenna, kwas piekarniczy, słód jęczmienny, drożdże, sól Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, SAŁATA

 

PIĄTEK 07.12

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA

OBIAD: ZUPA ROSÓŁ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por, natka pietruszki, koper, przyprawy), PALUSZKI RYBNE (produkt mrożony, filet z mintaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI I PORA (marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: CIASTO DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI (mąka pszenna, jajka, borówki, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana, drożdże, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/), sól), ZIMNE MLEKO (2%)

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2023-12-01 11:38:27
Ilość wyświetleń: 19176

Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

I to się nazywa marzenie.

Janusz Korczak

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej