Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

    PONIEDZIAŁEK 12.05

    1. ŚNIADANIE: MAKARON ZACIERKI NA MLEKU: mleko 2%, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I OGÓRKIEM
    2. ŚNIADANIE: BANAN

    OBIAD: ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM: woda, ziemniaki, noga kurczaka, jajka, szczaw cięty /szczaw, sól/, marchew, śmietana 30%, seler, pietruszka, por, mleko 3,2%, natka pietruszki, koperek, przyprawy, PIEROGI Z TWAROGIEM: produkt mrożony, mąka pszenna, twaróg piekarniczy 25%, woda, mleko, kaszka pszenna, cukier, skrobia kukurydziana, sól;
    Z JOGURTEM TYPU GRECKIEGO: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier,
    WODA POMARAŃCZOWA: woda, sok pomarańczowy

    PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj I ROSZPONKĄ, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

     

    WTOREK 13.05

    1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier, RZODKIEWKA, KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA

    OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM: woda, mieszanka warzywna mrożona: marchew, seler, pietruszka; makaron
    z pszenicy durum, śmietana 30%,
    mleko, koper, natka pietruszki, przyprawy, FILET Z KURCZAKA: pierś drobiowa, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, przyprawy, ZIEMNIAKI, MIZERIA: ogórek świeży, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; przyprawy,
    WODA MIĘTOWA: woda, mięta

    PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: brzoskwinie, pektyny, ZIMNE MLEKO (2%),
    SAŁATA LODOWA

    ŚRODA 15.05

    1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% : mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne,
      CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól,
      CHLEB DYNIOWY: mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól, Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDORKI CHERRY, PASSATA: pomidory 99,5% sól,
      HERBATA OWOCOWA: woda, herbata owocowa
    2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA TRUSKAWKOWA: mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, truskawki 2,45 % w maślance, skrobia kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi; naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatkaw proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe kultury bakterii mlekowych

    OBIAD: ZUPA BURACZKOWA: woda, buraki, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper i natka, czosnek, przyprawy, MAKARON Z KURCZAKIEM: pierś z kurczaka, makaron z pszenicy durum, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, cebula, szpinak, śmietana 30%, czosnek, przyprawy, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ: kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA: woda, sok multiwitamina

    PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I SZCZYPIORKIEM: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, szczypiorek, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

     CZWARTEK 16.05

    1. ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE: mleko 2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
    2. ŚNIADANIE: GRUSZKA

    OBIAD: KRUPNIK: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna, por, koper, natka pietruszki, przyprawy, LENIWE GOŁĄBKI: łopatka wieprzowa, kapusta, olej rzepakowy, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, cebula, przyprawy, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BURACZKÓW: buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA: woda, nektar z czarnej porzeczki

    PODWIECZOREK: ACTIMEL: mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe, CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, SAŁATA

     

     

    PIĄTEK 17.05

    1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka,
      KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: KIWI

    OBIAD: ZUPA ROSÓŁ: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por, natka pietruszki, koper, przyprawy, PALUSZKI RYBNE: produkt mrożony, filet z mintaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI I PORA: marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por, sok z cytryny, przyprawy,

    WODA JABŁKOWA: woda, sok jabłkowy

    PODWIECZOREK: PIERNIK: mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder, ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW

     

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2025-05-12 08:35:22
    Ilość wyświetleń: 24154

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej