Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

    PONIEDZIAŁEK 18.11

    1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 2%, kasza manna), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
    CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny,
    MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SZCZYPIOREK
    2. ŚNIADANIE: JABŁKO
    OBIAD: ZUPA FASOLOWA (ziemniaki, fasola, kiełbasa wieprzowa: mięso wieprzowe z szynki 80%, woda, skrobia ziemniaczana, sól,
    stabilizator E450, hydrolizat białka słonecznikowego, ekstrakty przypraw, aromaty, ekstrakty drożdżowe, cukier, maltodekstryna,
    przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, cebula, boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza,
    stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250, koncentrat pomidorowy, przyprawy),
    PIEROGI Z MIĘSEM WIEPRZOWYM ( mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe: 17% woda, białko sojowe 6%, cebula, kaszka pszenna,
    sól, olej roślinny rzepakowy, pieprz, majeranek) Z OKRASĄ (cebula, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta
    kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy), WODA POMARAŃCZOWA (woda, sok
    pomarańczowy)
    PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb dyniowy: mąka
    pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe
    ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj) I OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72%
    /jęczmień, żyto/ cukier)

    WTOREK 19.11

    1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka
    pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao
    ciemne, cukier)
    2. ŚNIADANIE: BANAN
    OBIAD: ZUPA ROSÓŁ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por,
    natka pietruszki, koper, przyprawy), POTRAWKA Z KURCZAKA (kurczak tusza, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, woda,
    śmietana 12% zakwaszana, por, natka pietruszki, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper,
    świeża natka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryn, przyprawy), WODA MIĘTOWA (woda, mięta)
    PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna,
    mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: truskawki, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), CUKINIA

    ŚRODA 20.11

    1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ (BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300, SZYNKA
    WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizator E450,
    przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie
    fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDOR, PASSATA),
    HERBATA (woda, herbata)
    2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA PIECZONE JABŁKO (mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, jabłka 2,4%, skrobia kukurydziana, aromat,
    substancja zagęszczająca: pektyny, cynamon), cukier, serwatka w proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny; żywe
    kultury bakterii mlekowych)
    OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA (woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler,
    pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy), GULASZ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy),
    KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK, SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy),
    WODA OWOCOWA (woda, sok multiwitamina)
    PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna,
    woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; masło: śmietanka pasteryzowana,
    jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    CZWARTEK 21.11

    1. ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU (mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka
    pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane,
    ziarno sezamowe, słód jęczmienny; Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
    2. ŚNIADANIE: GRUSZKA
    OBIAD: ZUPA ZAGRAJ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa
    pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy), PIECZEŃ RZYMSKA (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże,
    sól, kwas askorbinowy E300; jajka, cebula, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z JOGURTEM (sałata lodowa,
    jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól;
    koper, natka pietruszki, cukier, sól), WODA CZARNA PORZECZKA (woda, nektar z czarnej porzeczki)
    PODWIECZOREK: JOGURT WIŚNIOWY (mleko pasteryzowane, wiśnie 10%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia,
    koncentrat z marchwi, winogron i aronii, stabilizator: pektyny, aromat, żywe kultury bakterii jogurtowych), WAFLE RYŻOWE
    NATURALNE (ryż 100%), KALAREPKA

    PIĄTEK 22.11

    1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser
    gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
    KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
    2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA
    OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, ryż paraboliczny, por, passata
    pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy), PALUSZKI RYBNE (produkt mrożony, filet z mintaja,
    mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI I PORA
    (marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por, sok z cytryny, przyprawy),
    WODA JABŁKOWA (woda, sok jabłkowy)
    PODWIECZOREK: PIERNIK (mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas
    cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas
    askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder), ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

     

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2024-11-18 22:26:04
    Ilość wyświetleń: 22666

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej