Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Menu stołówki

PONIEDZIAŁEK 24.01

  1. ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE (mleko 3,2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana.
  2. ŚNIADANIE: GRUSZKA, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: KAPUŚNIAK Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (woda, kapusta pekińska, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), RACUCHY (woda, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/), drożdże świeże) Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (truskawki, pektyny), SOK POMARAŃCZOWY, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj), OGÓREK, KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

 

WTOREK 25.01

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty: śmietana 12% zakwaszana, cukier), KAKAO (mleko 3,2%, kakao ciemne, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA,
  2. ŚNIADANIE: BANAN, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA FASOLOWA Z MAKARONEM (woda, fasolka szparagowa cięta mrożona, noga kurczaka, makaron z pszenicy durum, marchew, seler, pietruszka, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), KLOPSIKI (udziec z indyka, cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; przyprawy) W SOSIE KOPERKOWYM (woda, mąka pszenna, śmietana 12% zakwaszana, koper świeży, przyprawy), KOPYTKA ZE SZPINAKIEM (płatki ziemniaczane, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, szpinak, sól, czosnek), SURÓWKA
Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA Z CYTRYNĄ (woda, sok z cytryn, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, papryka), KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

 

ŚRODA 26.01

  1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% (mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne), CHLEB PSZENNY (mąka pszenna, mąka żytnia), CHLEB DYNIOWY (mąka pszenna, mąka żytnia), PASSATA (pomidory 99,5%, sól), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA
  2. ŚNIADANIE: KOKTAJL TRUSKAWKOWY (maślanka, mrożone truskawki, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA,

OBIAD: BIAŁY BARSZCZ (woda, ziemniaki, barszcz biały koncentrat: woda, mąka żytnia, sól, cukier, przyprawy; boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, seler, pietruszka, śmietana 12%, mleko, por, chrzan tarty, natka pietruszki, przyprawy), GULASZ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy), KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK, SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM WIŚNIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem wiśniowy: wiśnie, pektyny), ZIMNE MLEKO (3,2%), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA, ORZECHY LASKOWE

 

CZWARTEK 27.01

  1. ŚNIADANIE: BUDYŃ O SMAKU WANILIOWYM Z SYROPEM MALINOWYM (mleko, budyń o smaku waniliowym: skrobia kukurydziana, sól, aromaty, barwniki /kurkumina, karoteny/, cukier, syrop malinowy: sok malinowy, cukier), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, MASŁO: śmietanka pasteryzowana)
  2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZE, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA ZAGRAJ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy), KLUSKI ŚLĄSKIE Z OKRASĄ (kluski śląskie: ziemniaki, skrobia ziemniaczana, sól; olej rzepakowy, cebula), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA Z CYTRYNĄ (woda, sok z cytryn, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb razowy: mąka żytnia, zakwas naturalny, mąka pszenna, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: filet z kurczaka 85%, białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj; ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72%: jęczmień, żyto, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

 

PIĄTEK 28.01

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny z masłem: śmietanka pasteryzowana, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; pomidor), KAKAO (mleko 3,2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: MANDARYNKA, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron świderki z pszenicy durum, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy), PALUSZKI RYBNE (produkt mrożony, filet z mintaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy), ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z MARCHWI I PORA (marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: DROŻDŻOWKA Z BUDYNIEM (mąka pszenna, mleko 3,2%, olej rzepakowy, cukier, drożdże, budyń o smaku waniliowym: skrobia kukurydziana, sól, aromaty, barwniki /kurkumina, karoteny/, jajka), ZIMNE MLEKO (3,2%), KALAREPKA

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2022-01-24 15:45:34
Ilość wyświetleń: 10779

Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

I to się nazywa marzenie.

Janusz Korczak

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej