PONIEDZIAŁEK 01.12
ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU 150g: mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma,
CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, masło: śmietanka pasteryzowana, MIÓD WIELOKWIATOWY 20g, POMIDORY 35g
2. ŚNIADANIE: BANAN 80g
OBIAD: ZUPA GOŁĄBKOWA 200g: łopatka wieprzowa, kapusta, cebula, marchew, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy, ryż biały, olej rzepakowy, przyprawy, RYŻ Z TRUSKAWKAMI 200g: ryż biały paraboliczny, truskawki mrożone, ryż paraboliczny, śmietana 30%, mleko, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana, WODA POMARAŃCZOWA 125g: woda, sok pomarańczowy
PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana, MIX WĘDLIN 35G: SZYNKA Z KIJA: mięso wieprzowe, sól, glukoza, stabilizatory: difosforan disodowy, trifosforan pentasodowy, polifosforan, karagen, aromaty, białko soi, substancje konserwujące: azotyn sodu, SALAMI: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, dekstroza, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; barwnik: karmin; ekstrakt przypraw, substancje konserwujące: azotyn sodu, sorbinian potasu; kultury bakterii kwasu mlekowego; SAŁATA LODOWA 5g, OGÓREK 35g, KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
WTOREK 02.12
ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana; TWAROŻEK 20g: twaróg półtłusty, cukier, BORÓWKI 10g,
KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
2. ŚNIADANIE: KIWI 80g
OBIAD: ZUPA MARCHEWKOWA 200g: marchew – produkt głęboko mrożony, noga kurczaka, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka pietruszki, przyprawy, KOTLET MIELONY 80g: łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka; przyprawy, ZIEMNIAKI 100g,
SURÓWKA Z KALAREPY 80g: kalarepa, marchew, jabłko, por, koper, sok z cytryn, olej rzepakowy, przyprawy,
WODA MIĘTOWA 125g: woda, mięta
PODWIECZOREK: PIECZYWO CHRUPKIE PSZENNE 20g: mąka pszenna, otręby pszenne, olej rzepakowy, sól morska, węglany amonu, lecytyna ze słonecznika, PASZTET Z KURCZAKA 30g: noga kurczaka, pachwina, bułka kajzerka: mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, kwas askorbinowy E300, gluten, woda drożdże, sól; gotowana marchew, seler, pietruszka, jajka, cebula, wątróbka drobiowa, przyprawy, SMALCZYK Z FASOLI 30g: biała fasola konserwowa, smażona cebula, olej rzepakowy, jabłko, przyprawy, SZCZYPIOREK 5g, KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
ŚRODA 03.12
ŚNIADANIE: PIECZONY OMLET 70g: jajka, mleko 2%, olej rzepakowy, sól, pieprz, CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana, PAPRYKA 20g, SZCZYPIOREK, KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
2. ŚNIADANIE: MANDARYNKA 90g
OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA 200g: woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy, MAKARON Z KURCZAKIEM 200g: pierś z kurczaka, makaron z pszenicy durum, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, cebula, szpinak, śmietana 30%, czosnek, przyprawy, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 80g: kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy,
WODA OWOCOWA 125g: woda, sok multiwitamina
PODWIECZOREK: ACTIMEL 100g: mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe, CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana; POMIDOR 30g, SAŁATA 5g
CZWARTEK 04.12
ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ 100g: BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300, SZYNKA WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizator E450, przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDOR CHERRY 20g, PASSATA, HERBATA OWOCOWA 125g: woda, herbata granat: jabłko, kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży, naturalne aromaty, nasiona granatu
2. ŚNIADANIE: JABŁKO 90g
OBIAD: ZUPA ZAGRAJ 200g: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy, PULPETY 100g: łopatka wieprzowa, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; cebula, jajka, przyprawy W SOSIE POMIDOROWYM: woda, passata: pomidory 99,5%, sól; przyprawy, ZIEMNIAKI 100g, SURÓWKA Z BURACZKÓW 80g: buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA 125g: woda, nektar z czarnej porzeczki
PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb dyniowy: mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; masło: śmietanka pasteryzowana, JAJKO 15g, ROSZPONKA 5g , KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
PIĄTEK 05.12
1. ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, masło: śmietanka pasteryzowana, MIX SERÓW 20 g: SER Z KMINKIEM: mleko pasteryzowane, sól, kminek 0,5%, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii, SER Z POMIDORAMI I BAZYLIĄ: mleko pasteryzowane, sól, pomidory suszone, stabilizator - chlorek wapnia, bazylia, kultury bakterii; SER SALAMI: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato, PAPRYKA CZERWONA, ŻÓŁTA, ZIELONA 20g, KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
2. ŚNIADANIE: GRUSZKA 80g
OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM 200g: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron świderki z pszenicy durum, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy, BURGER RYBNY 130g: BUŁKA GRAHAMKA: mąka graham, mąka pszenna, woda, drożdże, sól; FILET Z MINTAJA 67%, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, drożdże, keczup: przecier pomidorowy 79%, nierafinowany cukier trzcinowy, ocet spirytusowy, sól kamienna, naturalny aromat, POMIDOR 35g, OGÓREK 35g, SAŁATA, KECZUP: pomidory, cukier, ocet jabłkowy, sól przyprawy, WODA JABŁKOWA 125g: woda, sok jabłkowy
PODWIECZOREK: CIASTO DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI: mąka pszenna, jajka, borówki, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana, drożdże, cukier wanilinowy: cukier, aromat-etylowanilina; sól MLEKO (2%) 125g
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.






14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50