Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

    PONIEDZIAŁEK 21.10

    1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 2%, kasza manna), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
    CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny,
    MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SZCZYPIOREK
    2. ŚNIADANIE: MANDARYNKA
    OBIAD: BIAŁY BARSZCZ Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ (woda, ziemniaki, barszcz biały koncentrat: woda, mąka żytnia, sól, cukier, przyprawy;
    biała kiełbasa surowa: mięso wieprzowe z szynki (80%), woda, sól, błonnik pszenny, przyprawy i ich ekstrakty zawierają gorczycę,
    białko wieprzowe, regulatory kwasowości: mleczan potasu, octan potasu, aromaty zawierają gluten, przeciwutleniacz: askorbinian
    sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, produkt może zawierać: soję, mleko, jaja i seler; boczek wędzony: boczek wieprzowy,
    sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, seler, pietruszka,
    śmietana 12%, mleko, por, chrzan tarty, natka pietruszki, przyprawy), PIEROGI LENIWE (twaróg, woda, mąka ziemniaczana, mąka
    pszenna, płatki ziemniaczana, sól) Z SOSEM JOGURTOWYM (jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii
    jogurtowych; cukier), WODA POMARAŃCZOWA (woda, sok pomarańczowy)
    PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb dyniowy: mąka
    pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe
    ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj) I OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72%
    /jęczmień, żyto/ cukier)

    WTOREK 22.10

    1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka
    pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao
    ciemne, cukier)
    2. ŚNIADANIE: GRUSZKA
    OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM (woda, kalafior, marchew, seler, pietruszka, makaron z pszenicy durum, por,
    śmietana 30%, natka pietruszki, koper, przyprawy), KOTLECIKI Z PIERSI KURCZAKA (filet z kurczaka, olej rzepakowy, papryka, cebula,
    jajka, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, szpinak, sok z cytryny, sól, pieprz, papryka słodka), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY
    (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryn, przyprawy), WODA MIĘTOWA (woda, mięta)
    PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna,
    mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: truskawki, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), CUKINIA

    ŚRODA 23.10

    1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ (BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300, SZYNKA
    WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizator E450,
    przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie
    fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDOR, PASSATA),
    HERBATA (woda, herbata)
    2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA JAGODOWA (maślanka naturalna, mleko, cukier, 2,4% jagodowy przecier z zagęszczonego przecieru,
    maślanka w proszku, skrobia, koncentrat soku z marchwi, naturalny aromat, zagęszczony sok cytrynowy, żywe kultury bakterii
    mlekowych)
    OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA (woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler,
    pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy), SPAGHETTI (makaron: pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata:
    pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik
    E160b; cebula, olej rzepakowy, passata: pomidory 99,5%, koncentrat pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy),
    SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok z cytryny,
    przyprawy), WODA OWOCOWA (woda, sok multiwitamina)
    PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna,
    woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; masło: śmietanka pasteryzowana,
    jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

    CZWARTEK 24.10

    1. ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU (mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka
    pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane,
    ziarno sezamowe, słód jęczmienny; Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
    2. ŚNIADANIE: BANAN
    OBIAD: ZUPA ZAGRAJ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa
    pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy), PIECZONE UDKA (udko kurczaka, olej rzepakowy, czosnek, sól morska, pieprz czarny,
    papryka słodka), ZIEMNIAKI, MIZERIA (ogórek świeży, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych;
    przyprawy), WODA ANANASOWA (woda, nektar ananasowy)
    PODWIECZOREK: JOGURT WIŚNIOWY (mleko pasteryzowane, wiśnie 10%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia,
    koncentrat z marchwi, winogron i aronii, stabilizator: pektyny, aromat, żywe kultury bakterii jogurtowych), CHRUPKI KUKURYDZIANE
    (grys kukurydziany), KALAREPKA

    PIĄTEK 25.10

    1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser
    gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
    KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
    2. ŚNIADANIE: KIWI
    OBIAD: ZUPA GROCHOWA (woda, ziemniaki, boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331,
    przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; groch połówki, marchew, seler, pietruszka, olej rzepakowy, natka pietruszki,
    przyprawy), MAKARON Z RYBĄ ( makaron z pszenicy durum, filet z miruny – produkt mrożony, suszone pomidory: siarczyny,
    śmietana 30%, cebula, czosnek, sok z cytryny, olej rzepakowy, masło, przyprawy), OGÓREK KONSERWOWY (ogórki, woda, ocet
    spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), WODA JABŁKOWA (woda, sok jabłkowy)
    PODWIECZOREK: MURZYNEK (mąka pszenna, jajka, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana; czekolada gorzka: miazga kakaowa,
    cukier, kakao, tłuszcz kakaowy, emulgator lecytyny sojowy, aromat, masa kakaowa; proszek do pieczenia, soda), ZIMNE MLEKO
    (2%), MARCHEW

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

     

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2024-10-20 19:12:24
    Ilość wyświetleń: 22343

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej