Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Menu stołówki

PONIEDZIAŁEK 08.04

  1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 2%, kasza manna), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
    CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny,

MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SZCZYPIOREK  

  1. ŚNIADANIE: GRUSZKA

OBIAD: KAPUŚNIAK Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PARÓWKĄ (woda, kapusta pekińska, parówki z szynki 100%: mięso z szynki wieprzowej sól, glukoza, aromaty, przyprawy, susz z aceroli, kultury bakterii starterowych; ziemniaki, noga kurczaka, boczek wędzony /boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250/, marchew, seler, pietruszka, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), RYŻ Z TRUSKAWKAMI (ryż biały paraboliczny, truskawki mrożone, ryż paraboliczny, śmietana 30%, mleko, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj)
I OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

 

WTOREK 09.04

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM (woda, mieszanka warzywna mrożona: marchew, seler, pietruszka; makaron z pszenicy durum, śmietana 30%, mleko, koper, natka pietruszki, przyprawy), KOTLET SCHABOWY (schab wieprzowy, jajka, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI
I JABŁKA (marchew, jabłko), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

 

ŚRODA 10.04

  1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ (BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300, SZYNKA WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizator E450, przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDOR, PASSATA),
    HERBATA (woda, cukier, herbata)
  2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA BRZOSKWINIOWA (mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, brzoskwinie 2 % w maślance, skrobia kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi; naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatkaw proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe kultury bakterii mlekowych)

OBIAD: ZUPA BURACZKOWA (woda, burak, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper i natka, czosnek, przyprawy), MAKARON Z KURCZAKIEM (pierś z kurczaka, makaron z pszenicy durum, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, cebula, szpinak, śmietana 30%, czosnek, przyprawy), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: brzoskwinie, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), BROKUŁ

 

CZWARTEK 11.04

  1. ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU (mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
  2. ŚNIADANIE: BANAN

OBIAD: ZUPA ZAGRAJ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy), KLOPSIKI (udziec z indyka, cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; przyprawy) W SOSIE KOPERKOWYM (woda, mąka pszenna, śmietana 12% zakwaszana, koper świeży, przyprawy), KLUSKI ZIEMNIACZANE (mąka pszenna, ziemniaki, skrobia ziemniaczana, sól, mąka ryżowa, kwas mlekowy, substancja konserwująca (sorbinian potasu), emulgator (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), ekstrakt przyprawowy; sól), SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: JOGURT OWOCOWY(mleko pasteryzowane, truskawki– 9%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia modyfikowana kukurydziana, stabilizator: pektyna, aromat, standaryzacja barwy - koncentrat z marchwi, winogron i aronii, barwnik koszenila, żywe kultury bakterii jogurtowych), CHRUPKI KUKURYDZIANE (grys kukurydziany), KALAREPKA

 

PIĄTEK 12.04

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
    KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: JABŁKO

OBIAD: ZUPA GROCHOWA (woda, ziemniaki, boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; groch połówki, marchew, seler, pietruszka, olej rzepakowy, natka pietruszki, przyprawy), MAKARON Z RYBĄ ( makaron z pszenicy durum, filet z miruny – produkt mrożony, suszone pomidory: siarczyny, śmietana 30%, cebula, czosnek, sok z cytryny, olej rzepakowy, masło, przyprawy), SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: MURZYNEK (mąka pszenna, jajka, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana; czekolada gorzka: miazga kakaowa, cukier, kakao, tłuszcz kakaowy, emulgator lecytyny sojowy, aromat, masa kakaowa; proszek do pieczenia, soda), ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2024-04-08 08:02:04
Ilość wyświetleń: 20636

Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

I to się nazywa marzenie.

Janusz Korczak

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej