Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Menu stołówki

PONIEDZIAŁEK 06.02

  1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 2%, kasza manna), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
    CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny,
    MASŁO: śmietanka pasteryzowana.
  2. ŚNIADANIE: BANAN

OBIAD: ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (woda, ziemniaki, tarty burak ćwikłowy z zalewy: ocet spirytusowy, cukier, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, subst. słodząca sacharynian sodu, przyprawy; fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), PYZY Z MIĘSEM Z OKRASĄ Z CEBULI (produkt głęboko mrożony; CIASTO: grys ziemniaczany, płatki ziemniaczane, skrobia ziemniaczana, woda, sól, FARSZ nie mniej niż 20%: mięso wieprzowe, woda, teksturat białka sojowego, cebula, włoszczyzna, seler, przyprawy; okrasa: cebula, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata).

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj, ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier).

 

WTOREK 07.02

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty: śmietana 12% zakwaszana, cukier),
    KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: JABŁKO

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM (woda, mieszanka warzywna mrożona: marchew, seler, pietruszka, fasolka szparagowa zielona, zielony groszek, brukselka; makaron z pszenicy durum, śmietana 30%, mleko, koper, natka pietruszki, przyprawy),
FILET Z KURCZAKA (pierś drobiowa, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI I PORA (marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)

 

ŚRODA 08.02

  1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% (mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne),
    CHLEB PSZENNY (mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól),
    CHLEB DYNIOWY (mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól),
    Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I POMIDOREM, PASSATA (pomidory 99,5% sól), HERBATA (woda, cukier, herbata)
  2. ŚNIADANIE: SOK OWOCOWY

OBIAD: ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM (woda, ziemniaki, noga kurczaka, jajka, szczaw cięty /szczaw, sól/, marchew, śmietana 30%, seler, pietruszka, por, mleko 3,2%, natka pietruszki, koperek, przyprawy), LECZO (udziec z indyka, papryka mrożona, cukinia mrożona, marchew, cebula, passata pomidorowa, woda, koncentrat pomidorowy 28-30%, przyprawy), KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK,
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: truskawki, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%),
CUKINIA DO SCHRUPANIA

  

CZWARTEK 09.02

  1. ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU (mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB SŁONECZNIKOWY: mąka żytnia, mąka pszenna, kwas piekarniczy, słód jęczmienny, drożdże, sól; Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana.
  2. ŚNIADANIE: KIWI

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA (woda, kalafior mrożony, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, śmietana 30%, mleko, natka pietruszki, koper, przyprawy), SPAGHETTI (makaron świderki: pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata: pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; cebula, olej rzepakowy, passata: pomidory 99,5%, koncentrat pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy),
SURÓWKA Z KALAREPY (kalarepa, marchew, jabłko, por, koper, sok z cytryn, olej słonecznikowy, przyprawy),
HERBATA (woda, cukier, herbata).

PODWIECZOREK: JOGURT OWOCOWY (mleko, truskawki 9%, cukier, mleko w proszku, skrobia, stabilizator – pektyna(E440), aromat, barwniki: koszenila, (E120), żywe kultury bakterii jogurtowych), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB SŁONECZNIKOWY: mąka żytnia, mąka pszenna, kwas piekarniczy, słód jęczmienny, drożdże, sól Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK

 

PIĄTEK 10.02

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
    KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA

OBIAD: ZUPA ROSÓŁ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por, natka pietruszki, koper, przyprawy), SMAŻONA RYBA (mrożony filet z miruny: kraj pochodzenia Chile; olej rzepakowy, jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; mąka pszenna, przyprawy), ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy),
HERBATA (woda, cukier, herbata)

PODWIECZOREK: PIERNIK (mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder), MLEKO (2%), MARCHEW DO SCHRUPANIA

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2023-02-06 07:58:34
Ilość wyświetleń: 15647

Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

I to się nazywa marzenie.

Janusz Korczak

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej