Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Menu stołówki

PONIEDZIAŁEK 22.07

1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 2%, kasza manna), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas,
CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny,
MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SZCZYPIOREK
2. ŚNIADANIE: BANAN
OBIAD: KRUPNIK (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna, por, koper, natka pietruszki, przyprawy),
KOPYTKA (ziemniaki, mąka pszenna, jajka, sól) Z SOSEM JOGURTOWYM (jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury
bakterii jogurtowych, cukier), WODA TRUSKAWKOWA (woda, mrożone truskawki)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb dyniowy: mąka
pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe
ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj) I OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72%
/jęczmień, żyto/ cukier)

WTOREK 23.07

1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka
pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty, cukier), RZODKIEWKA, KAKAO (mleko 2%, kakao
ciemne, cukier)
2. ŚNIADANIE: NEKTARYNKA
OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM (woda, kalafior, marchew, seler, pietruszka, makaron z pszenicy durum, por,
śmietana 30%, natka pietruszki, koper, przyprawy), KOTLECIKI Z PIERSI KURCZAKA (filet z kurczaka, olej rzepakowy, papryka, cebula,
jajka, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, szpinak, sok z cytryny, sól, pieprz, papryka słodka), ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy),
WODA MIĘTA Z LIMONKĄ (woda, limonka, mięta)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna,
mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień,
żyto/ cukier)

ŚRODA 24.07

1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% (mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne),
CHLEB PSZENNY (mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól),
CHLEB DYNIOWY (mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól),
Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana I POMIDOREM, PASSATA (pomidory 99,5% sól), HERBATA (woda, cukier, herbata)
2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA TRUSKAWKOWA (mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, truskawki 2,45 % w maślance, skrobia
kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi; naturalny aromat, substancja
zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatka w proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe
kultury bakterii mlekowych)
OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY (woda, ziemniaki, soczewica czerwona, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, cebula, natka
pietruszki, czosnek, przyprawy), POTRAWKA CURRY (udziec z indyka, olej rzepakowy, cebula, mąka pszenna, śmietana 12%
zakwaszana, woda, przyprawy), BIAŁY RYŻ, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka
pietruszki, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), WODA POMARAŃCZOWA (woda, pomarańcze)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb wieloziarnisty: mąka
pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: brzoskwinie,
pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), CUKINIA

Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

CZWARTEK 25.07

1. ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU (mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane,
ziarno sezamowe, słód jęczmienny; Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, OGÓREK
2. ŚNIADANIE: ARBUZ
OBIAD: ZUPA FASOLKOWA Z KASZA KUSKUS (woda, fasolka szparagowa cięta mrożona, noga kurczaka, kasza kuskus, marchew,
seler, pietruszka, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), PLACKI ZIEMNIACZANE (ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, jajka, mąka
pszenna, przyprawy) Z KECZUPEM (pomidory, cukier, ocet jabłkowy, sól przyprawy), OGÓREK KONSERWOWY (ogórki, woda, ocet
spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), WODA GRAPEFRUITOWA (woda, grapefruit)
PODWIECZOREK: JOGURT OWOCOWY(mleko pasteryzowane, brzoskwinie– 9%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia
modyfikowana kukurydziana, stabilizator: pektyna, aromat, standaryzacja barwy - koncentrat z marchwi, winogron i aronii, barwnik
koszenila, żywe kultury bakterii jogurtowych), CHRUPKI KUKURYDZIANE (grys kukurydziany), KALAREPKA

PIĄTEK 26.07

1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM I PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, drożdże, sól, ser
gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka),
KAKAO (mleko 2%, kakao ciemne, cukier)
2. ŚNIADANIE: KIWI
OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron świderki z pszenicy
durum, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy), PALUSZKI RYBNE (produkt
mrożony, filet z mintaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy), ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z MARCHWI I PORA (marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por,
sok z cytryny, przyprawy), WODA MANDARYNKOWA (woda, mandarynki)
PODWIECZOREK: PIERNIK (mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas
cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas
askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder),
ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2024-07-21 22:05:08
Ilość wyświetleń: 21545

Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

I to się nazywa marzenie.

Janusz Korczak

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej