PONIEDZIAŁEK 30.06
ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka
pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, MASŁO: śmietanka
pasteryzowana; SEREK WIEJSKI: twaróg ziarnisty, śmietanka pasteryzowana, sól, RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK,
KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
2. ŚNIADANIE: JABŁKO
OBIAD: ROSÓŁ: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy
durum; por, natka pietruszki, koper, przyprawy, RACUCHY: woda, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, cukier, cukier
wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/), drożdże świeże; Z BORÓWKAMI, WODA POMARAŃCZOWA: woda, sok
pomarańczowy
PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY:
mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; MASŁO: śmietanka
pasteryzowana, MIX WĘDLIN: SALAMI: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, dekstroza, przyprawy, przeciwutleniacz:
askorbinian sodu; barwnik: karmin; ekstrakt przypraw, substancje konserwujące: azotyn sodu, sorbinian potasu; kultury bakterii
kwasu mlekowego: PIERŚ Z KURCZAKA GOTOWANA: pierś z kurczaka, woda, skrobia ziemniaczana, sól, maltodekstryna, stabilizatory:
difosforany, trifosforany; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; regulatory kwasowości: mleczan potasu, octany potasu;
substancja zagęszczająca: karagen; laktoza z MLEKA, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; glukoza, aromaty, przyprawy, białka
MLEKA, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkty mogą zawierać: zboża zawierające gluten; SZYNKA: filet z indyka, woda,
skrobia ziemniaczana, sól, maltodekstryna, białko SOJOWE, regulatory kwasowości: octany potasu, mleczan potasu; wzmacniacze
smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; stabilizatory: difosforany, trifosforany; substancja zagęszczająca:
karagen; przeciwutleniacz: askorbinian sodu; glukoza, aromaty (zawierają PSZENICĘ), przyprawa, olej rzepakowy, ekstrakty
przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkty mogą zawierać: zboża zawierające gluten OWSIANY, JAJA, MLEKO, SELER
i GORCZYCĘ; OGÓREK, SAŁATA LODOWA, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.
14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50