PONIEDZIAŁEK 15.04
OBIAD: ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM (woda, ziemniaki, noga kurczaka, jajka, szczaw cięty /szczaw, sól/, marchew, śmietana 30%, seler, pietruszka, por, mleko 3,2%, natka pietruszki, koperek, przyprawy), PIEROGI Z SEREM (produkt mrożony, mąka pszenna, twaróg piekarniczy 25%, woda, mleko, kaszka pszenna, cukier, skrobia kukurydziana, sól; Z JOGURTEM TYPU GRECKIEGO (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier), SOK POMARAŃCZOWY
PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj, ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
WTOREK 16.04
OBIAD: KRUPNIK (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), PIECZONE UDKA (udko kurczaka, olej rzepakowy, czosnek, sól morska, pieprz czarny, papryka słodka), ZIEMNIAKI, MIZERIA (ogórek świeży, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)
ŚRODA 17.04
OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA (woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy), SPAGHETTI (makaron świderki: pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata: pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; cebula, olej rzepakowy, passata: pomidory 99,5%, koncentrat pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: truskawki, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), BROKUŁ
CZWARTEK 18.04
OBIAD: ZUPA ROSÓŁ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por, natka pietruszki, koper, przyprawy), POTRAWKA Z KURCZAKA (kurczak tusza, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, woda, śmietana 12% zakwaszana, por, natka pietruszki, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: ACTIMEL (mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, SAŁATA
PIĄTEK 19.04
OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, ryż paraboliczny, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy), PALUSZKI RYBNE (produkt mrożony, filet z mintaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI I PORA (marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: STRUCLA Z TWAROGIEM (mąka pszenna, twaróg półtłusty, mleko 2%, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana, drożdże, jajka), MLEKO (2%), MARCHEW
PONIEDZIAŁEK 22.04
MASŁO: śmietanka pasteryzowana, SZCZYPIOREK
OBIAD: ZUPA GOŁĄBKOWA (łopatka wieprzowa, kapusta, cebula, marchew, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy, ryż biały, olej rzepakowy, przyprawy), MAKARON Z TWAROGIEM (makaron z pszenicy durum, twaróg półtłusty, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/), SOK JABŁKOWY
PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj)
I OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)
WTOREK 23.04
OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM (woda, kalafior, marchew, seler, pietruszka, makaron z pszenicy durum, por, śmietana 30%, natka pietruszki, koper, przyprawy), FILET Z KURCZAKA (pierś drobiowa, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z JOGURTEM (sałata lodowa, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól; cytryna, koper, natka pietruszki, cukier, sól), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)
ŚRODA 24.04
OBIAD: BIAŁY BARSZCZ (woda, ziemniaki, barszcz biały koncentrat: woda, mąka żytnia, sól, cukier, przyprawy; boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, seler, pietruszka, śmietana 12%, mleko, por, chrzan tarty, natka pietruszki, przyprawy), GULASZ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy), KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK, SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem: brzoskwinie, pektyny), ZIMNE MLEKO (2%), BROKUŁ
CZWARTEK 25.04
OBIAD: ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (woda, ziemniaki, tarty burak ćwikłowy z zalewy: ocet spirytusowy, cukier, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, subst. słodząca sacharynian sodu, przyprawy; fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), PULPETY (łopatka wieprzowa, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; cebula, jajka, przyprawy) W SOSIE POMIDOROWYM: woda, passata: pomidory 99,5%, sól; przyprawy), KOPYTKA (ziemniaki, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, tłuszcz roślinny utwardzony, przyprawy, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: JOGURT OWOCOWY(mleko pasteryzowane, brzoskwinie– 9%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia modyfikowana kukurydziana, stabilizator: pektyna, aromat, standaryzacja barwy - koncentrat z marchwi, winogron i aronii, barwnik koszenila, żywe kultury bakterii jogurtowych), CHRUPKI KUKURYDZIANE (grys kukurydziany), KALAREPKA
PIĄTEK 26.04
OBIAD: ZUPA ZAGRAJ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy), SMAŻONA RYBA (mrożony filet z miruny: kraj pochodzenia Chile; olej rzepakowy, jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; mąka pszenna, przyprawy), ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z PAPRYKĄ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól, ogórek konserwowy: ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy; papryka czerwona, czerwona cebula, marchew, natka pietruszki, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: PIERNIK (mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder), ZIMNE MLEKO (2%), MARCHEW
PONIEDZIAŁEK 29.04
OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY (woda, ziemniaki, soczewica czerwona, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, cebula, natka pietruszki, czosnek, przyprawy), PIEROGI Z MIĘSEM ( mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe: 17% woda, białko sojowe 6%, cebula, kaszka pszenna, sól, olej roślinny rzepakowy, pieprz, majeranek) Z OKRASĄ (cebula, olej rzepakowy), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj, ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
WTOREK 30.04
OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM (woda, mieszanka warzywna mrożona: marchew, seler, pietruszka; makaron z pszenicy durum, śmietana 30%, mleko, koper, natka pietruszki, przyprawy), KOTLET MIELONY (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA (marchew, jabłko),
HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidory), KAWA ZBOŻOWA (mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier)
CZWARTEK 18.04
OBIAD: ZUPA BURACZKOWA (woda, burak, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper i natka, czosnek, przyprawy), RACUCHY (woda, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/), drożdże świeże) Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM (truskawki, pektyny), JABŁKO, HERBATA (woda, cukier, herbata)
PODWIECZOREK: ACTIMEL (mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR, SAŁATA
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.
14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50