PONIEDZIAŁEK 10.10
ŚNIADANIE: MAKARON ZACIERKI NA MLEKU 150g: mleko 2%, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma,CHLEB PSZENNY 50g: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR 35g, MIÓD 15g
2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA 80g
OBIAD: ZUPA BURACZKOWA 200g: woda, buraki, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper i natka, czosnek, przyprawy, NALEŚNIKI 200g: woda, mąka pszenna, mleko 2%, olej rzepakowy, jajka, cukier, sól
Z TWAROGIEM: twaróg półtłusty, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/, SOK POMARAŃCZOWY
PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana, SALAMI 10g: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, dekstroza, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; barwnik: karmin; ekstrakt przypraw, substancje konserwujące: azotyn sodu, sorbinian potasu; kultury bakterii kwasu mlekowego; SAŁATA LODOWA 5g, OGÓREK 35g, KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
ŚRODA 12.11
ŚNIADANIE: TOSTY Z CHLEBA TOSTOWEGO 100g: mąka pszenna, sól, drożdże, cukier, olej, DŻEM TRUSKAWKOWY 5g: truskawki, pektyny,SER GOUDA10g: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDORY 35g, KAWA ZBOŻOWA125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier, HERBATA OWOCOWA125g: woda, herbata malinowa: kwiat hibiskusa, suszone owoce aronii, maliny, kwas cytrynowy
OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA 200g: woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy, GULASZ 90g: łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy, KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK100g, SURÓWKA Z BURACZKÓW 80g: buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA 125g: woda, sok multiwitamina
PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb dyniowy: mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; masło: śmietanka pasteryzowana, JAJKO 30g, SZCZYPIOREK 5g, KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
CZWARTEK 13.11
ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% 70g : mięso z szynki wieprzowejsól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne,
CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana,POMIDORKI CHERRY 15g, KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
2. ŚNIADANIE: KISIEL TRUSKAWKOWY 120g : woda, cukier, skrobia ziemniaczana, kwas cytrynowy, koncentraty roślinne (marchwi, krokosza, hibiskusa), maltodekstryna, aromaty, sól, witamina C, JABŁKO 40g
OBIAD: ZUPA KOPERKOWA 200g: noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron: semolina z twardej pszenicy durum; śmietana 30%,por, natka pietruszki, koper, przyprawy, FILET Z KURCZAKA: pierś drobiowa, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, przyprawy, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ
Z JOGURTEM 80g: sałata lodowa, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól; koper, natka pietruszki, cukier, sól, WODA OWOCOWA 125g: woda, nektar
z czarnej porzeczki
PODWIECZOREK: JOGURT TRUSKAWKOWY 100g: mleko, truskawka9%, cukier, mleko w proszku, skrobia, stabilizator – pektyna(E440), aromat, barwniki: koszenila, (E120), żywe kultury bakterii jogurtowych, WAFLE RYŻOWE NATURALNE 25g:
ryż 100%, MARCHEW 20g
PIĄTEK 14.11
1. ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, masło: śmietanka pasteryzowana, MIX SERÓW 20 g: SER Z KOZIERADKĄ: mleko, sól, kozieradka 1%, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, SER SALAMI: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato; SER Z DZIURAMI: mleko, sól, stabilizator: chorek wapnia, kultury bakterii, PAPRYKA CZERWONA, ŻÓŁTA, ZIELONA 20g, KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
2. ŚNIADANIE: GRUSZKA 80g
OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM 200g: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, ryż paraboliczny, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy,PALUSZKI RYBNE 90g: produkt mrożony, filet z mintaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy, ZIEMNIAKI 100g, SURÓWKA Z MARCHWI I PORA 80g: marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por, sok z cytryny, przyprawy, WODA JABŁKOWA 125g: woda, sok jabłkowy
PODWIECZOREK: SERNIK Z MALINAMI 100g: twaróg półtłusty, maliny – produkt głęboko mrożony, mąka pszenna, cukier, masło, śmietana 18% zakwaszana, jajka, skrobia ziemniaczana, proszek do pieczenia; MLEKO (2%) 125g, MARCHEW 30g
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.






14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50