Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

     

    PONIEDZIAŁEK 29.09

    ŚNIADANIE: KASZA MANNA 150g: mleko 2%, kasza manna, CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna,
    mąka żytnia, naturalny zakwas, masło: śmietanka pasteryzowana, MIÓD WIELOKWIATOWY 20g, POMIDORY 35g
    2. ŚNIADANIE: BANAN 90g
    OBIAD: ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM 200g: woda, ziemniaki, noga kurczaka, jajka, szczaw cięty /szczaw, sól/,
    marchew, śmietana 30%, seler, pietruszka, por, mleko 3,2%, natka pietruszki, koperek, przyprawy, PIEROGI RUSKIE
    160g: ziemniaki, twaróg, cebula, przyprawy Z OKRASĄ: cebula, olej rzepakowy, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ
    80g: kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy, WODA
    POMARAŃCZOWA 125g: woda, sok pomarańczowy
    PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb
    wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny;
    masło: śmietanka pasteryzowana, MIX WĘDLIN 35g: SZYNKA Z KURCZĄT: mięso z fileta kurczaka, woda, skrobia ziemniaczana,
    sól, maltodekstryna, regulatory kwasowości: octany sodu, mleczan potasu; stabilizatory: trifosforany, difosforany; substancja
    zagęszczająca: karagen; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; białka MLEKA, laktoza z MLEKA, glukoza, aromaty,
    przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu; LUNCHEON MEAT: mięso wieprzowe, mięso z
    kurczaka, woda, sól, skrobia, skrobia modyfikowana, mąka SOJOWA, błonnik ziemniaczany, regulatory kwasowości: octany potasu,
    mleczan potasu; substancje zagęszczające: karagen, guma guar; stabilizatory: trifosforany, difosforany; aromaty (zawierają MLEKO
    łącznie z LAKTOZĄ), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'- rybonukleotydy disodowe; hydrolizat białka SOJOWEGO,
    glukoza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; barwnik: kwas karminowy; substancja konserwująca: azotyn sodu; SZYNKA KRUCHA:
    szynka wieprzowa, sól, glukoza, białko wieprzowe, substancja zagęszczająca: karagen; regulatory kwasowości: mleczan potasu,
    octany potasu; aromat dymu wędzarniczego, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; stabilizatory: difosforany, trifosforany;
    aromaty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkty mogą zawierać: zboża zawierające
    gluten (PSZENNY, OWSIANY), SOJĘ, MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ; OGÓREK 35g, SAŁATA LODOWA 5g, KAWA
    ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
    WTOREK 30.09

    1. ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; chleb lniany:
    mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, SEREK WIEJSKI 60g: twaróg ziarnisty, śmietanka
    pasteryzowana, sól, RZODKIEWKA 10g, SZCZYPIOREK, KAKAO125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: BRZOSKWINIA 90g
    OBIAD: ZUPA KOPERKOWA 200g: noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron: semolina z twardej pszenicy
    durum; śmietana 30%, por, natka pietruszki, koper, przyprawy, FILET Z KURCZAKA 90g: pierś drobiowa, olej
    rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, przyprawy,
    ZIEMNIAKI 100g, SURÓWKA Z KALAREPY 80g: kalarepa, marchew, jabłko, por, koper, sok z cytryn, olej rzepakowy,
    przyprawy, WODA MIĘTOWA 125g: woda, mięta
    PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; chleb
    lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, DŻEM BRZOSKWINIOWY 5g: brzoskwinie,
    cukier, woda, pektyny, kwas cytrynowy, ZIMNE MLEKO (2%) 125g, BROKUŁ 15g

    ŚRODA 01.10

    ŚNIADANIE: TOSTY Z CHLEBA TOSTOWEGO 100g: mąka pszenna, sól, drożdże, cukier, olej, DŻEM
    TRUSKAWKOWY 5g: truskawki, pektyny, SER GOUDA10g: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji
    mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDORY 35g, HERBATA
    OWOCOWA125g: woda, herabta malina bastek: kwiat hibiskusa, suszone owoce aronii, maliny, kwas cytrynowy
    2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA PIECZONE JABŁKO 100g: mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, jabłka 2,4%, skrobia
    kukurydziana, aromat, substancja zagęszczająca: pektyny, cynamon, serwatka w proszku, skrobia modyfikowana,
    stabilizator: pektyny; żywe kultury bakterii mlekowych

    OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA 200g: woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy;
    marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy, GULASZ 90g: łopatka wieprzowa, olej

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
    orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
    pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
    łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i
    Rady.
    rzepakowy, woda, cebula, przyprawy, KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK 100g, SURÓWKA Z BURACZKÓW 80g: buraki,
    jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA 125g: woda, sok multiwitamina
    PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb
    dyniowy: mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże,
    sól; masło: śmietanka pasteryzowana, SAŁATKA JARZYNOWA 100g: marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, ogórek
    kiszony: ogórek świeży, woda, sól, czosnek, koper, może zawierać gorczycę; jabłka, majonez: olej rzepakowy,
    musztarda: woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy; woda żółtka jaj kurzych; jajka, por, KIEŁKI 5g,
    KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier

    CZWARTEK 02.10

    1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% 70g : mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty
    naturalne,
    CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny
    zakwas, drożdże, sól, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno
    sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, POMIDORKI CHERRY 15g, KAWA ZBOŻOWA125g:
    mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
    2. ŚNIADANIE: JABŁKO 80g
    OBIAD: ZUPA ZAGRAJ 200g: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna,
    masa jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy, PIECZEŃ RZYMSKA 90g: łopatka wieprzowa, bułka kajzerka:
    mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, cebula, przyprawy, ZIEMNIAKI 100g, MIZERIA
    100g: ogórek świeży, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; przyprawy, WODA
    OWOCOWA 125g: woda, nektar z czarnej porzeczki
    PODWIECZOREK: JOGURT TRUSKAWKOWY 100g: mleko, truksawki 9%, cukier, mleko w proszku, skrobia,
    stabilizator – pektyna(E440), aromat, barwniki: koszenila, (E120), żywe kultury bakterii jogurtowych, WAFLE RYŻOWE
    NATURALNE 25g: ryż 100%, MARCHEW 20g

    PIĄTEK 03.10

    1. ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, masło:
    śmietanka pasteryzowana, MIX SERÓW 20g: SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej,
    stabilizator E509, barwnik E160b; SER Z KMINKIEM: mleko pasteryzowane, sól, kminek 0,5%, stabilizator - chlorek wapnia,
    kultury bakterii; SER WĘDZONY: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik karoteny; PAPRYKA CZERWONA,
    ŻÓŁTA, ZIELONA 15g, KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: GRUSZKA 80g
    OBIAD: ZUPA RYBNA 200g: filet z dorsza – produkt głęboko mrożony, passata pomidorowa, marchew, cebula,
    pietruszka, seler, por, sok z cytryny, olej rzepakowy, czosnek, natka pietruszki, przyprawy, RYŻ Z JABŁKIEM 150g:
    jabłka, ryż biały paraboliczny, śmietana 30%, śmietana 12% zakwaszana, cukier, masło: śmietanka pasteryzowana;
    cukier wanilinowy: cukier, aromat-etylowanilina; cynamon, WODA JABŁKOWA 125g: woda, sok jabłkowy
    PODWIECZOREK: STRUCLA Z TWAROGIEM 100g: mąka pszenna, twaróg półtłusty, mleko 2%, cukier, masło:
    śmietanka pasteryzowana, drożdże, jajka, MLEKO 125g (2%), ŚLIWKI 50g

     

     

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
    orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
    pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
    łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2025-09-28 22:38:05
    Ilość wyświetleń: 25346

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej