Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Menu stołówki

 

JADŁOSPIS III WRZESIEŃ

PONIEDZIAŁEK 20.09 DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA

I. płatki kukurydziane,

chleb z masłem

II. brzoskwinia,
woda mineralna niegazowana

zupa barszcz ukraiński,

pierogi z mięsem,
surówka z kiszonej kapusty,
sok pomarańczowy,
woda mineralna niegazowana,

kanapki
 z wędlina
i ogórkiem kiszonym,

kawa zbożowa

WTOREK 21.09

I. kanapki
z twarożkiem, kakao

II. banan,
 woda mineralna niegazowana

zupa rosół,

potrawka z kurczaka,
ziemniaki,
surówka z kapusty pekińskiej,
 herbata z cytryną,
woda mineralna niegazowana

kanapki
z jajkiem,
i pomidorem,
kawa zbożowa

ŚRODA 22.09

I. parówki, chleb, herbata,

II. koktajl truskawkowy,

woda mineralna niegazowana

zupa żurek z jajkiem,

S: chleb dyniowy,

spaghetti,
herbata,
woda mineralna niegazowana

kanapki
z dżemem, zimne mleko,
orzechy pekan

 

CZWARTEK 23.09

I. makaron zacierki,
chleb z masłem

II. winogrona,
woda mineralna niegazowana

zupa fasolowa z makaronem,

pieczony schab, kopytka
ze szpinakiem, buraczki,
herbata,
woda mineralna niegazowana,

kanapki 
z wędliną
i ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa

 

PIĄTEK 24.09

I. kanapki
z serem i papryką,  kakao,

II. śliwka, woda mineralna niegazowana

zupa pomidorowa,

smażona ryba, ziemniaki,
surówka z kapusty, herbata,
woda mineralna niegazowana,

piernik,
zimne mleko,

marchew
do schrupania

       

 

PONIEDZIAŁEK 20.09

  1. ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE (mleko 3,2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana.
  2. ŚNIADANIE: BRZOSKWINIA, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: BARSZCZ UKRAIŃSKI (woda, ziemniaki, tarty burak ćwikłowy z zalewy: ocet spirytusowy, cukier, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, subst. słodząca sacharynian sodu, przyprawy; fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), PIEROGI Z MIĘSEM WIEPRZOWYM ( mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe: 17% woda, białko sojowe 6%, cebula, kaszka pszenna, sól, olej roślinny rzepakowy, pieprz, majeranek), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, olej słonecznikowy, przyprawy), SOK POMARAŃCZOWY, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM KWASZONYM(chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj), OGÓREK KWASZONY, KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

 

WTOREK 21.09

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty: śmietana 12% zakwaszana, cukier), KAKAO (mleko 3,2%, kakao ciemne, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA,
  2. ŚNIADANIE: BANAN, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA ROSÓŁ (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron nitka: semolina z twardej pszenicy durum; por, natka pietruszki, koper, przyprawy), POTRAWKA Z KURCZAKA (kurczak tusza, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, woda, śmietana 12% zakwaszana, por, natka pietruszki, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula czerwona, koper, natka pietruszki, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA Z CYTRYNĄ (woda, cukier, cytryna, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM, POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidor), KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

 

ŚRODA 22.09

  1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI (szynka wieprzowa 93%, sól, białko wieprzowe kolagenowe, aromaty, przyprawy i ich ekstrakty, regulatory kwasowości: cytrynian sodu, octany sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbiniansodu, aromat dymy wędzarniczego, azotyn sodu), CHLEB PSZENNY (mąka pszenna, mąka żytnia), CHLEB DYNIOWY (mąka pszenna, mąka żytnia), PASSATA (pomidory 99,5%, sól), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA
  2. ŚNIADANIE: KOKTAJL TRUSKAWKOWY (maślanka, mrożone truskawki, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA,

OBIAD: ŻUREK Z JAJKIEM (woda, ziemniaki, żurek na zakwasie: mąka żytnia, sól, przyprawy, jajka, ziemniaki, barszcz biały koncentrat: woda, mąka żytnia, sól, cukier, przyprawy; boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, seler, pietruszka, śmietana 12%, mleko, por, chrzan tarty, natka pietruszki, przyprawy), SPAGHETTI (makaron świderki: pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata: pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; cebula, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM WIŚNIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem wiśniowy: wiśnie, pektyny), ZIMNE MLEKO (3,2%), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA, ORZECHY PEKAN

 

CZWARTEK 23.09

  1. ŚNIADANIE: MAKARON ZACIERKI NA MLEKU (mleko 3,2%, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana
  2. ŚNIADANIE: WINOGRONA, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA FASOLOWA Z MAKARONEM (woda, fasolka szparagowa cięta mrożona, noga kurczaka, makaron z pszenicy durum, marchew, seler, pietruszka, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), SCHAB PIECZONY (schab wieprzowy, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy), KOPYTKA ZE SZPINAKIEM (płatki ziemniaczane, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, szpinak, sól, czosnek), SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula czerwona, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM KWASZONYM(chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb razowy: mąka żytnia, zakwas naturalny, mąka pszenna, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: filet z kurczaka 85%, białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj; ogórek kwaszony), KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72%: jęczmień, żyto, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

 

PIĄTEK 24.09

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z SEREM PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny z masłem: śmietanka pasteryzowana, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka), KAKAO (mleko 3,2%, kakao ciemne, cukier)
  2. ŚNIADANIE: ŚLIWKA, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron świderki z pszenicy durum, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy), SMAŻONA RYBA (mrożony filet z miruny: kraj pochodzenia Chile; olej rzepakowy, jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; sok z cytryny, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY (kapusta, marchew, świeży koper, świeża natka, cebula czerwona, olej słonecznikowy, sok z cytryn, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: PIERNIK NA KEFIRZE (mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder), ZIMNE MLEKO (3,2%), MARCHEW DO SCHRUPANIA.

 

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2021-09-20 14:58:37
Ilość wyświetleń: 8483

Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

I to się nazywa marzenie.

Janusz Korczak

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej