PONIEDZIAŁEK 18.08
ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE: płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy
jęczmienny, sól, JOGURT TRUSKAWKOWY: mleko, cukier, truskawkowy przecier z koncentratu, mleko w proszku
odtłuszczone, skrobia, koncentrat z czarnej marchwi, sok z buraka ćwikłowego, aromaty, żywe kultury bakterii
jogurtowych Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, JOGURT NATURALNY: mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych
Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB
WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, Z MASŁEM:
śmietanka pasteryzowana, MIÓD WIELOKWIATOWY, POMIDORY
2. ŚNIADANIE: KISIEL TRUSKAWKOWY: woda, cukier, skrobia ziemniaczana, kwas cytrynowy, koncentraty roślinne
(marchwi, krokosza, hibiskusa), maltodekstryna, aromaty, sól, witamina C, JABŁKO
OBIAD: ZUPA GOŁĄBKOWA: łopatka wieprzowa, kapusta, cebula, marchew, passata pomidorowa, koncentrat
pomidorowy, ryż biały, olej rzepakowy, przyprawy, RACUCHY: woda, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, cukier, cukier
wanilinowy: cukier, aromat-etylowanilina; drożdże świeże; Z BORÓWKAMI, WODA POMARAŃCZOWA: woda, sok
pomarańczowy
PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY:
mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; MASŁO: śmietanka
pasteryzowana, MIX WĘDLIN: SZYNKA Z KURCZĄT: mięso z fileta kurczaka, woda, skrobia ziemniaczana, sól, maltodekstryna,
regulatory kwasowości: octany sodu, mleczan potasu; stabilizatory: trifosforany, difosforany; substancja zagęszczająca: karagen;
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; białka MLEKA, laktoza z MLEKA, glukoza, aromaty, przyprawy, przeciwutleniacz:
askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu; LUNCHEON MEAT: mięso wieprzowe, mięso z kurczaka, woda, sól, skrobia,
skrobia modyfikowana, mąka SOJOWA, błonnik ziemniaczany, regulatory kwasowości: octany potasu, mleczan potasu; substancje
zagęszczające: karagen, guma guar; stabilizatory: trifosforany, difosforany; aromaty (zawierają MLEKO łącznie z LAKTOZĄ),
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'- rybonukleotydy disodowe; hydrolizat białka SOJOWEGO, glukoza,
przeciwutleniacz: askorbinian sodu; barwnik: kwas karminowy; substancja konserwująca: azotyn sodu; SZYNKA KRUCHA: szynka
wieprzowa, sól, glukoza, białko wieprzowe, substancja zagęszczająca: karagen; regulatory kwasowości: mleczan potasu, octany
potasu; aromat dymu wędzarniczego, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; stabilizatory: difosforany, trifosforany;
aromaty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkty mogą zawierać: zboża zawierające
gluten PSZENNY, OWSIANY, SOJĘ, MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ; OGÓREK, SAŁATA LODOWA, KAWA ZBOŻOWA: mleko
2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
WTOREK 19.08
1. ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; CHLEB LNIANY: mąka pszenna,
mąka żytnia, MASŁO: śmietanka pasteryzowana; SEREK WIEJSKI: twaróg ziarnisty, śmietanka pasteryzowana,
sól, RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK, KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
2. ŚNIADANIE: ARBUZ
OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM: woda, mieszanka warzywna mrożona: marchew, seler, pietruszka;
makaron z pszenicy durum, śmietana 30%, mleko, koper, natka pietruszki, przyprawy, HAMBURGER: łopatka
wieprzowa, cebula, jajka, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300 czosnek, sól,
pieprz, olej rzepakowy W BUŁCE: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300 Z KECZUPEM:
pomidory, cukier, ocet jabłkowy, sól przyprawy, POMIDOR, OGÓREK, SAŁATA, WODA MIĘTOWA: woda, mięta
PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; CHLEB LNIANY: mąka
pszenna, mąka żytnia, MASŁO: śmietanka pasteryzowana, DŻEM BRZOSKWINIOWY: brzoskwinie, cukier, woda,
pektyny, kwas cytrynowy, ZIMNE MLEKO (2%), KALAREPKA
ŚRODA 20.08
1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ: BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy
E300, SZYNKA WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw,
stabilizator E450, przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko
pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa,
przyprawy, POMIDOR, PASSATA, HERBATA MALINA Z CYTRYNĄ: woda, HERBATA MALINA Z CYTRYNĄ; owoc
maliny, kwiat hickusa, skórka cytryny, naturalne aromaty, liść jeżyny,
2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA PIECZONE JABŁKO: mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, jabłka 2,4%, skrobia
kukurydziana, aromat, substancja zagęszczająca: pektyny, cynamon, serwatka w proszku, skrobia modyfikowana,
stabilizator: pektyny; żywe kultury bakterii mlekowych
OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA: woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew,
seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy, MAKARON Z KURCZAKIEM: pierś z kurczaka,
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i
Rady.
makaron z pszenicy durum, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509,
barwnik E160b, passata pomidorowa, cebula, szpinak, śmietana 30%, czosnek, przyprawy, SURÓWKA Z KAPUSTY
PEKIŃSKIEJ: kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy,
WODA OWOCOWA: woda, sok multiwitamina
PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB DYNIOWY: mąka
pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; MASŁO:
śmietanka pasteryzowana, JAJKO, SZCZYPIOREK, KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
CZWARTEK 21.08
1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% : mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty
naturalne,
CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól,
CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód
jęczmienny, Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDORKI CHERRY, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka:
zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
2. ŚNIADANIE: ŚLIWKA
OBIAD ZUPA Z KALAREPY: kalarepa, marchew, pietruszka, seler, makaron z pszenicy durum, por, śmietana 12%,
masło, koper, przyprawy, KLOPSIKI: udziec z indyka, cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas
askorbinowy E300; jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; przyprawy;
W SOSIE KOPERKOWYM: woda, mąka pszenna, śmietana 12% zakwaszana, koper świeży, przyprawy, RYŻ BIAŁY,
SURÓWKA Z BURACZKÓW: buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA:
woda, nektar z czarnej porzeczki
PODWIECZOREK: JOGURT TRUSKAWKOWY: mleko, truskawki 9%, cukier, mleko w proszku, skrobia, stabilizator –
pektyna(E440), aromat, barwniki: koszenila, (E120), żywe kultury bakterii jogurtowych, WAFLE RYŻOWE NATURALNE:
ryż 100%, MARCHEW
PIĄTEK 22.08
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień
W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady
Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,
a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.
I to się nazywa marzenie.
14-100 Ostróda
ul. Plebiscytowa 50