Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

    PONIEDZIAŁEK 08.09

    ŚNIADANIE: MAKARON ALFABET NA MLEKU 150g: mleko 2%, makaron alfabet: mąka pszenna, jaja, kurkuma,
     CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, MIÓD WIELOKWIATOWY 20g, POMIDOR 35g

    1. ŚNIADANIE: ŚLIWKA 90g

    OBIAD: BARSZCZ UKRAIŃSKI 200g: woda, ziemniaki, buraki, fasola czerwona konserwowa: fasola czerwona, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, koper, natka pietruszki, przyprawy, PIEROGI Z MIĘSEM WIEPRZOWYM 150g: mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe: 17% woda, białko sojowe 6%, cebula, kaszka pszenna, sól, olej roślinny rzepakowy, pieprz, majeranek Z OKRASĄ: cebula, olej rzepakowy, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80g: kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy, WODA POMARAŃCZOWA 125g: woda, sok pomarańczowy

    PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana, MIX WĘDLIN 35g: SZYNKA Z KURCZĄT: mięso z fileta kurczaka, woda, skrobia ziemniaczana, sól, maltodekstryna, regulatory kwasowości: octany sodu, mleczan potasu; stabilizatory: trifosforany, difosforany; substancja zagęszczająca: karagen; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; białka MLEKA, laktoza z MLEKA, glukoza, aromaty, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu; LUNCHEON MEAT: mięso wieprzowe, mięso z kurczaka, woda, sól, skrobia, skrobia modyfikowana, mąka SOJOWA, błonnik ziemniaczany, regulatory kwasowości: octany potasu, mleczan potasu; substancje zagęszczające: karagen, guma guar; stabilizatory: trifosforany, difosforany; aromaty (zawierają MLEKO łącznie z LAKTOZĄ), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'- rybonukleotydy disodowe; hydrolizat białka SOJOWEGO, glukoza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; barwnik: kwas karminowy; substancja konserwująca: azotyn sodu; SZYNKA KRUCHA: szynka wieprzowa, sól, glukoza, białko wieprzowe, substancja zagęszczająca: karagen; regulatory kwasowości: mleczan potasu, octany potasu; aromat dymu wędzarniczego, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; stabilizatory: difosforany, trifosforany; aromaty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkty mogą zawierać: zboża zawierające gluten PSZENNY, OWSIANY, SOJĘ, MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ; SAŁATA LODOWA 5g, OGÓREK 35g, KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

     

     

    WTOREK 09.09

    1. ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana; TWAROŻEK 20g: twaróg półtłusty, cukier, BORÓWKI 10g, KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: KISIEL TRUSKAWKOWY 150g: woda, cukier, skrobia ziemniaczana, kwas cytrynowy, koncentraty roślinne (z marchwi, krokosza, hibiskusa), maltodekstryna, aromaty, sól, witamina C

    OBIAD: ZUPA KOPERKOWA 200g: noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron: semolina z twardej pszenicy durum; śmietana 30%, por, natka pietruszki, koper, przyprawy, FILET Z KURCZAKA 90g: pierś drobiowa, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, przyprawy, ZIEMNIAKI 100g, SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA 80g: marchew, jabłko, WODA MIĘTOWA 125g: woda, mięta

    PODWIECZOREK: PIECZYWO CHRUPKIE PSZENNE 20g: mąka pszenna, otręby pszenne, olej rzepakowy, sól morska, węglany amonu, lecytyna ze słonecznika, PASZTET Z KURCZAKA 30g: noga kurczaka, pachwina, bułka kajzerka: mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, kwas askorbinowy E300, gluten, woda drożdże, sól; gotowana marchew, seler, pietruszka, jajka, cebula, wątróbka drobiowa, przyprawy, SMALCZYK Z FASOLI 25g: biała fasola konserwowa, smażona cebula, olej rzepakowy, jabłko, przyprawy, OGÓREK KISZONY 10g,  KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

     

     

     

    ŚRODA 10.09

    1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ 100g: BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300, SZYNKA WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw, stabilizator E450, przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDOR 20g, PASSATA, HERBATA OWOCOWA 125g: woda, herbata granat: jabłko, kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży, naturalne aromaty, nasiona granatu

     

     

     

    1. ŚNIADANIE: MAŚLANKA BRZOSKWINIOWA 100g: mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, brzoskwinie 2 % w maślance, skrobia kukurydziana, owocowo roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi; naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyny; zagęszczony sok cytrynowy; cukier, serwatkaw proszku, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny, żywe kultury bakterii mlekowych

    OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA 200g: woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy, SPAGHETTI 150g: makaron świderki: pszenica durum; łopatka wieprzowa, passata: pomidory 99,5%, sól; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; cebula, olej rzepakowy, passata: pomidory 99,5%, koncentrat pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 80g: kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA 125g: woda, sok multiwitamina

    PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb dyniowy: mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; masło: śmietanka pasteryzowana, DŻEM TRUSKAWKOWY 25g: truskawki 100g/100g, substancja żelująca: pektyny, MARCHEW 20g, MLEKO 2% 125g, kakao ciemne, cukier

     

     

     

    CZWARTEK 11.09

    1. ŚNIADANIE: OMLET 70g: jajka, mleko 2%, olej rzepakowy, sól, pieprz, CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana, PAPRYKA 20g, SZCZYPIOREK, KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
    2. ŚNIADANIE: BRZOSKWINIA 100g

    OBIAD: ZUPA ZAGRAJ 200g: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma; por, przyprawy, SCHAB PIECZONY 90g: schab wieprzowy, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy, KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK 120g, SURÓWKA Z BURACZKÓW 80g: buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA 125g: woda, nektar z czarnej porzeczki

    PODWIECZOREK: ACTIMEL 100g: mleko częściowo odtłuszczone, syrop cukrowy, glukoza, koncentrat składników mineralnych mleka, bakterie jogurtowe, CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana;  OGÓREK 30g, SAŁATA 5g

    PIĄTEK 12.09

    1. ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, masło: śmietanka pasteryzowana, MIX SERÓW 20 g: SER Z CZARNUSZKĄ: mleko pasteryzowane, sól, czarnuszka 0,7%, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii, SER FAVITA: ser solankowy 75% (mleko, sól, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego), masło, woda, żelatyna wieprzowa, błonnik roślinny – bambusowy, stabilizatory: karagen, mączka chleba świętojańskiego,mleko w proszku odtłuszczone, sól; SER Z DZIURAMI: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, PAPRYKA CZERWONA, ŻÓŁTA, ZIELONA 20g, KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: JABŁKO 90g

    OBIAD: ZUPA FASOLOWA 200g: ziemniaki, fasola, kiełbasa wieprzowa: mięso wieprzowe z szynki 80%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, stabilizator E450, hydrolizat białka słonecznikowego, ekstrakty przypraw, aromaty, ekstrakty drożdżowe, cukier, maltodekstryna, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250; marchew, cebula, boczek wędzony: boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250, koncentrat pomidorowy, przyprawy, MAKARON Z RYBĄ 250g: makaron z pszenicy durum, filet z miruny – produkt mrożony, suszone pomidory: siarczyny, śmietana 30%, cebula, czosnek, sok z cytryny, olej rzepakowy, masło, przyprawy, OGÓREK KONSERWOWY 50g: ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, WODA JABŁKOWA: woda, sok jabłkowy

    PODWIECZOREK: PIERNIK 100g: mąka pszenna, maślanka, cukier, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości /kwas cytrynowy i cytrynian sodu/, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy; olej rzepakowy, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cukier puder; MLEKO (2%) 125g, MARCHEW 30g

     

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
    orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
    pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
    łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2025-09-08 11:25:29
    Ilość wyświetleń: 25093

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej