Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

     

    PONIEDZIAŁEK 10.10

    ŚNIADANIE: MAKARON ZACIERKI NA MLEKU 150g: mleko 2%, makaron zacierki: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, kurkuma,CHLEB PSZENNY 50g: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDOR 35g, MIÓD 15g

    2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA 80g

    OBIAD: ZUPA BURACZKOWA 200g: woda, buraki, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper i natka, czosnek, przyprawy, NALEŚNIKI 200g: woda, mąka pszenna, mleko 2%, olej rzepakowy, jajka, cukier, sól
    Z TWAROGIEM: twaróg półtłusty, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; cukier, cukier wanilinowy /cukier, aromat-etylowanilina/, SOK POMARAŃCZOWY

    PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; masło: śmietanka pasteryzowana, SALAMI 10g: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, dekstroza, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; barwnik: karmin; ekstrakt przypraw, substancje konserwujące: azotyn sodu, sorbinian potasu; kultury bakterii kwasu mlekowego; SAŁATA LODOWA 5g, OGÓREK 35g, KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

    ŚRODA 12.11

    ŚNIADANIE: TOSTY Z  CHLEBA TOSTOWEGO 100g: mąka pszenna, sól, drożdże, cukier, olej, DŻEM TRUSKAWKOWY 5g: truskawki, pektyny,SER GOUDA10g: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa, przyprawy, POMIDORY 35g, KAWA ZBOŻOWA125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier, HERBATA OWOCOWA125g: woda, herbata malinowa: kwiat hibiskusa, suszone owoce aronii, maliny, kwas cytrynowy

    2. ŚNIADANIE: BANAN 80g

    OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA 200g: woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy, GULASZ 90g: łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy, KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK100g, SURÓWKA Z BURACZKÓW 80g: buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA 125g: woda, sok multiwitamina

    PODWIECZOREK: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb dyniowy: mąka pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; masło: śmietanka pasteryzowana, JAJKO 30g, SZCZYPIOREK 5g, KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier

    CZWARTEK 13.11

    ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% 70g : mięso z szynki wieprzowejsól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty naturalne,
    CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana,POMIDORKI CHERRY 15g, KAWA ZBOŻOWA 125g: mleko 2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier 

    2. ŚNIADANIE: KISIEL TRUSKAWKOWY 120g : woda, cukier, skrobia ziemniaczana, kwas cytrynowy, koncentraty roślinne (marchwi, krokosza, hibiskusa), maltodekstryna, aromaty, sól, witamina C, JABŁKO 40g

    OBIAD: ZUPA KOPERKOWA 200g: noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron: semolina z twardej pszenicy durum; śmietana 30%,por, natka pietruszki, koper, przyprawy, FILET Z KURCZAKA: pierś drobiowa, olej rzepakowy, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, przyprawy, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ
    Z JOGURTEM 80g: sałata lodowa, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; kukurydza konserwowa: kukurydza, woda, cukier sól; koper, natka pietruszki, cukier, sól, WODA OWOCOWA 125g: woda, nektar
    z czarnej porzeczki

    PODWIECZOREK: JOGURT TRUSKAWKOWY 100g: mleko, truskawka9%, cukier, mleko w proszku, skrobia, stabilizator – pektyna(E440), aromat, barwniki: koszenila, (E120), żywe kultury bakterii jogurtowych, WAFLE RYŻOWE NATURALNE 25g:
    ryż 100%, MARCHEW 20g

     

    PIĄTEK 14.11

    1. ŚNIADANIE: CHLEB Z MASŁEM 65g: chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, masło: śmietanka pasteryzowana, MIX SERÓW 20 g: SER Z KOZIERADKĄ: mleko, sól, kozieradka 1%, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, SER SALAMI: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato; SER Z DZIURAMI: mleko, sól, stabilizator: chorek wapnia, kultury bakterii, PAPRYKA CZERWONA, ŻÓŁTA, ZIELONA 20g, KAKAO 125g: mleko 2%, kakao ciemne, cukier

    2. ŚNIADANIE: GRUSZKA 80g

    OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM 200g: woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, ryż paraboliczny, por, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 28-30%, natka pietruszki, przyprawy,PALUSZKI RYBNE 90g: produkt mrożony, filet z mintaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy, ZIEMNIAKI 100g, SURÓWKA Z MARCHWI I PORA 80g: marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por, sok z cytryny, przyprawy, WODA JABŁKOWA 125g: woda, sok jabłkowy

    PODWIECZOREK: SERNIK Z MALINAMI 100g: twaróg półtłusty, maliny – produkt głęboko mrożony, mąka pszenna, cukier, masło, śmietana 18% zakwaszana, jajka, skrobia ziemniaczana, proszek do pieczenia; MLEKO (2%) 125g, MARCHEW 30g

     

     

     Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
    orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
    pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
    łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2025-11-10 16:39:12
    Ilość wyświetleń: 25810

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej