Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Menu stołówki

 

JADŁOSPIS  IV STYCZEŃ

PONIEDZIAŁEK 25.01

I. płatki kukurydziane,

chleb z masłem

II. banan, herbata,
woda mineralna niegazowana

zupa buraczkowa,

spaghetti,
sok pomarańczowy,
woda mineralna niegazowana,

kanapki
 z wędlina
i ogórkiem,

kawa zbożowa

WTOREK 26.01

I. kanapki
z twarożkiem, kakao

II. kiwi,
herbata z cytryną, woda mineralna niegazowana

zupa z soczewicy,

babka ziemniaczana,
ogórek konserwowy,
 sok jabłkowy,
woda mineralna niegazowana

kanapki
z jajkiem
i pomidorem,
kawa zbożowa

ŚRODA 27.01

I. parówki
z keczupem, chleb, herbata,

II. koktajl truskawkowy,

woda mineralna niegazowana

zupa kapuśniak,

gulasz, kasza pęczak,
buraczki,
 herbata,
woda mineralna niegazowana

kanapki
z dżemem,
zimne mleko,
migdały

CZWARTEK 28.01

I. kasza manna,
chleb z masłem

II. winogrona, herbata,
woda mineralna niegazowana

zupa ogórkowa,

klopsiki w sosie koperkowym,
makaron,
surówka z kapusty pekińskiej
herbata, woda mineralna niegazowana,

kanapki 
z serem i papryką, kakao

PIĄTEK 29.01

I. kanapki
z wędliną i ogórkiem,  kawa zbożowa,

II. pomarańcza,  herbata, woda mineralna niegazowana

zupa krupnik,

smażona ryba, ziemniaki,
surówka z kapusty kiszonej,
herbata, woda mineralna niegazowana,

bułka drożdżowa
z twarogiem,
zimne mleko, jabłko

 

PONIEDZIAŁEK 25.01

  1. ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE (mleko 3,2%, płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana.
  2. ŚNIADANIE: BANAN, HERBATA, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA BURACZKOWA (woda, tarty burak ćwikłowy z zalewy: ocet spirytusowy, cukier, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca sacharynian sodu, przyprawy; ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, mleko, świeży koper i natka, czosnek, przyprawy), SPAGHETTI (makaron świderki: pszenica durum; łopatka wieprzowa, pomidory pelati: pomidory bez skórki, sok pomidorowy, sól, regulator kwasowości kwas cytrynowy, substancja wiążąca chlorek wapnia; papryka, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; cebula, olej rzepakowy,  koncentrat pomidorowy 28-30%, mąka ziemniaczana, przyprawy), SOK JABŁKOWY, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

PODWIECZOREK: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj), OGÓREK, KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

 

WTOREK 26.01

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z TWAROŻKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, twaróg półtłusty: śmietana 12% zakwaszana, cukier), KAKAO (mleko 3,2%, kakao ciemne, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.
  2. ŚNIADANIE: KIWI, HERBATA Z CYTRYNĄ (woda, cukier, cytryna, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY (woda, ziemniaki, soczewica czerwona, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, cebula, natka pietruszki, czosnek, przyprawy), BABKA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, jajka, cebula, kiełbasa drobiowo – wieprzowa /mięso z indyka 53%, mięso wieprzowe 22%, skrobia, sól, skórki wieprzowe, błonnik grochowy, stabilizator: trifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy i ich ekstrakty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, osłonka: jelito wieprzowe/ pachwina, mąka pszenna, olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, przyprawy) Z KECZUPEM (pomidory, cukier, ocet spirytusowy, sól przyprawy), OGÓREK KONSERWOWY: (ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), SOK POMARAŃCZOWY, HERBATA Z CYTRYNĄ (woda, cukier, cytryna, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: KANAPKI Z JAJKIEM, POMIDOREM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb lniany: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, jajko, pomidor), KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

 

ŚRODA 27.01

  1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI (szynka wieprzowa 93%, sól, białko wieprzowe kolagenowe, aromaty, przyprawy i ich ekstrakty, regulatory kwasowości: cytrynian sodu, octany sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbiniansodu, aromat dymy wędzarniczego, azotyn sodu), CHLEB PSZENNY (mąka pszenna, mąka żytnia), CHLEB DYNIOWY (mąka pszenna, mąka żytnia), PASSATA (pomidory 99,5%, sól), KECZUP ŁAGODNY (pomidory, cukier, ocet spirytusowy, sól przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA
  2. ŚNIADANIE: KOKTAJL TRUSKAWKOWY (maślanka, mrożone truskawki, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA,

OBIAD KAPUŚNIAK Z KAPUSTY KISZONEJ (woda, ziemniaki, noga kurczaka, kapusta kiszona /kapusta biała, marchew 5%, sól/, boczek wędzony /boczek wieprzowy, sól, glukoza, stabilizatory: E451, E452, E331, przeciwutleniacz E301, substancja konserwująca E250/marchew, seler, pietruszka, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), GULASZ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, woda, cebula, przyprawy), KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK, SURÓWKA Z BURACZKÓW (buraki, jabłka, cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA.

PODWIECZOREK: KANAPKI Z DŻEMEM WIŚNIOWYM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, chleb dyniowy: mąka pszenna, mąka żytnia, masło: śmietanka pasteryzowana, dżem wiśniowy: wiśnie, cukier, pektyny), ZIMNE MLEKO (3,2%), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA, MIGDAŁY DO SCHRUPANIA

 

CZWARTEK 28.01

  1. ŚNIADANIE: KASZA MANNA (mleko 3,2%, kasza manna, syrop malinowy: sok z malin, cukier), CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, MASŁO: śmietanka pasteryzowana,
  2. ŚNIADANIE: WINOGRONA, HERBATA, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA (woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew, seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy), KLOPSIKI (udziec z indyka, cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; przyprawy) W SOSIE KOPERKOWYM (woda, mąka pszenna, śmietana 12% zakwaszana, koper świeży, przyprawy), MAKARON
Z PSZENICY DURUM
, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej słonecznikowy, sok z cytryny, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: KANAPKI Z SEREM PAPRYKĄ (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb wieloziarnisty: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny z masłem: śmietanka pasteryzowana, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b; papryka), KAKAO (mleko 3,2%, kakao ciemne, cukier), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

 

PIĄTEK 29.01

  1. ŚNIADANIE: KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM (chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, chleb razowy: mąka żytnia, zakwas naturalny, mąka pszenna, masło: śmietanka pasteryzowana, wędlina drobiowa: filet z kurczaka 85%, białko serwatkowe, produkt może zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, jaj; ogórek), KAWA ZBOŻOWA (mleko 3,2%, kawa inka: zboża 72%: jęczmień, żyto, cukier)
  2. ŚNIADANIE: POMARAŃCZA, HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

OBIAD: ZUPA KRUPNIK (woda, noga kurczaka, marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna, por, koper, natka pietruszki, przyprawy), SMAŻONA RYBA (mrożony filet z miruny: kraj pochodzenia Chile; olej rzepakowy, jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; sok z cytryny, przyprawy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona/kapusta biała, marchew 5%, sól/, jabłka, olej słonecznikowy, przyprawy), HERBATA (woda, cukier, herbata), WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

PODWIECZOREK: BUŁKA DROŻDŻOWA Z TWAROGIEM (mąka pszenna, cukier, serwatka w proszku, żółtko jaja w proszku, białko jaja w proszku, sól, lecytyna sojowa,  tłuszcz roślinny /kwas askorbinowy E300, gluten, lecytyna sojowa/ woda, drożdże, ser bieruński – jogurt naturalny z mleka, twaróg, cukier, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: syrop glukozowy, białko mleka, emulgatory, E471, E472A; regulator kwasowości: fosforan potasu; barwnik: beta- karoten, aromat waniliowy; cukier puder), JABŁKO, ZIMNE MLEKO, WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2021-01-25 09:46:34
Ilość wyświetleń: 5356

Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

I to się nazywa marzenie.

Janusz Korczak

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej