Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Menu stołówki

    PONIEDZIAŁEK 18.08

    ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE: płatki kukurydziane: kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy
    jęczmienny, sól, JOGURT TRUSKAWKOWY: mleko, cukier, truskawkowy przecier z koncentratu, mleko w proszku
    odtłuszczone, skrobia, koncentrat z czarnej marchwi, sok z buraka ćwikłowego, aromaty, żywe kultury bakterii
    jogurtowych Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, JOGURT NATURALNY: mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych
    Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB
    WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny, Z MASŁEM:
    śmietanka pasteryzowana, MIÓD WIELOKWIATOWY, POMIDORY
    2. ŚNIADANIE: KISIEL TRUSKAWKOWY: woda, cukier, skrobia ziemniaczana, kwas cytrynowy, koncentraty roślinne
    (marchwi, krokosza, hibiskusa), maltodekstryna, aromaty, sól, witamina C, JABŁKO
    OBIAD: ZUPA GOŁĄBKOWA: łopatka wieprzowa, kapusta, cebula, marchew, passata pomidorowa, koncentrat
    pomidorowy, ryż biały, olej rzepakowy, przyprawy, RACUCHY: woda, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, cukier, cukier
    wanilinowy: cukier, aromat-etylowanilina; drożdże świeże; Z BORÓWKAMI, WODA POMARAŃCZOWA: woda, sok
    pomarańczowy
    PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB WIELOZIARNISTY:
    mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód jęczmienny; MASŁO: śmietanka
    pasteryzowana, MIX WĘDLIN: SZYNKA Z KURCZĄT: mięso z fileta kurczaka, woda, skrobia ziemniaczana, sól, maltodekstryna,
    regulatory kwasowości: octany sodu, mleczan potasu; stabilizatory: trifosforany, difosforany; substancja zagęszczająca: karagen;
    wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; białka MLEKA, laktoza z MLEKA, glukoza, aromaty, przyprawy, przeciwutleniacz:
    askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu; LUNCHEON MEAT: mięso wieprzowe, mięso z kurczaka, woda, sól, skrobia,
    skrobia modyfikowana, mąka SOJOWA, błonnik ziemniaczany, regulatory kwasowości: octany potasu, mleczan potasu; substancje
    zagęszczające: karagen, guma guar; stabilizatory: trifosforany, difosforany; aromaty (zawierają MLEKO łącznie z LAKTOZĄ),
    wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'- rybonukleotydy disodowe; hydrolizat białka SOJOWEGO, glukoza,
    przeciwutleniacz: askorbinian sodu; barwnik: kwas karminowy; substancja konserwująca: azotyn sodu; SZYNKA KRUCHA: szynka
    wieprzowa, sól, glukoza, białko wieprzowe, substancja zagęszczająca: karagen; regulatory kwasowości: mleczan potasu, octany
    potasu; aromat dymu wędzarniczego, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; stabilizatory: difosforany, trifosforany;
    aromaty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkty mogą zawierać: zboża zawierające
    gluten PSZENNY, OWSIANY, SOJĘ, MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ; OGÓREK, SAŁATA LODOWA, KAWA ZBOŻOWA: mleko
    2%, kawa inka: zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier

    WTOREK 19.08

    1. ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; CHLEB LNIANY: mąka pszenna,
    mąka żytnia, MASŁO: śmietanka pasteryzowana; SEREK WIEJSKI: twaróg ziarnisty, śmietanka pasteryzowana,
    sól, RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK, KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
    2. ŚNIADANIE: ARBUZ
    OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM: woda, mieszanka warzywna mrożona: marchew, seler, pietruszka;
    makaron z pszenicy durum, śmietana 30%, mleko, koper, natka pietruszki, przyprawy, HAMBURGER: łopatka
    wieprzowa, cebula, jajka, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300 czosnek, sól,
    pieprz, olej rzepakowy W BUŁCE: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300 Z KECZUPEM:
    pomidory, cukier, ocet jabłkowy, sól przyprawy, POMIDOR, OGÓREK, SAŁATA, WODA MIĘTOWA: woda, mięta
    PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas; CHLEB LNIANY: mąka
    pszenna, mąka żytnia, MASŁO: śmietanka pasteryzowana, DŻEM BRZOSKWINIOWY: brzoskwinie, cukier, woda,
    pektyny, kwas cytrynowy, ZIMNE MLEKO (2%), KALAREPKA
    ŚRODA 20.08

    1. ŚNIADANIE: ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ: BUŁKA KAJZERKA: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas askorbinowy
    E300, SZYNKA WIEPRZOWA: mięso wieprzowe 90%, woda, sól, glukoza syrop glukozowy, aromaty, ekstrakty przypraw,
    stabilizator E450, przeciwutleniacz E316, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250, SER GOUDA: mleko
    pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509, barwnik E160b, passata pomidorowa,
    przyprawy, POMIDOR, PASSATA, HERBATA MALINA Z CYTRYNĄ: woda, HERBATA MALINA Z CYTRYNĄ; owoc
    maliny, kwiat hickusa, skórka cytryny, naturalne aromaty, liść jeżyny,
    2. ŚNIADANIE: MAŚLANKA PIECZONE JABŁKO: mleko, maślanka, wsad owocowy: cukier, jabłka 2,4%, skrobia
    kukurydziana, aromat, substancja zagęszczająca: pektyny, cynamon, serwatka w proszku, skrobia modyfikowana,
    stabilizator: pektyny; żywe kultury bakterii mlekowych
    OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA: woda, ziemniaki, ogórki kwaszone tarte: ogórki kwaszone, woda, sól, przyprawy; marchew,
    seler, pietruszka, śmietana 30%, mleko, por, natka, przyprawy, MAKARON Z KURCZAKIEM: pierś z kurczaka,

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
    orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
    pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
    łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i
    Rady.
    makaron z pszenicy durum, ser gouda: mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator E509,
    barwnik E160b, passata pomidorowa, cebula, szpinak, śmietana 30%, czosnek, przyprawy, SURÓWKA Z KAPUSTY
    PEKIŃSKIEJ: kapusta pekińska, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy,
    WODA OWOCOWA: woda, sok multiwitamina
    PODWIECZOREK: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, CHLEB DYNIOWY: mąka
    pszenna, woda, zakwas naturalny /mąka żytnia, woda/, mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, drożdże, sól; MASŁO:
    śmietanka pasteryzowana, JAJKO, SZCZYPIOREK, KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier

    CZWARTEK 21.08

    1. ŚNIADANIE: PARÓWKI Z SZYNKI 100% : mięso z szynki wieprzowej sól, przyprawy, susz z aceroli, aromaty
    naturalne,
    CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, kwas askorbinowy E300, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól,
    CHLEB WIELOZIARNISTY: mąka pszenna, mąka żytnia, płatki owsiane, siemię lniane, ziarno sezamowe, słód
    jęczmienny, Z MASŁEM: śmietanka pasteryzowana, POMIDORKI CHERRY, KAWA ZBOŻOWA: mleko 2%, kawa inka:
    zboża 72% /jęczmień, żyto/ cukier
    2. ŚNIADANIE: ŚLIWKA
    OBIAD ZUPA Z KALAREPY: kalarepa, marchew, pietruszka, seler, makaron z pszenicy durum, por, śmietana 12%,
    masło, koper, przyprawy, KLOPSIKI: udziec z indyka, cebula, bułka kajzerka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwas
    askorbinowy E300; jajka, bułka tarta: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, kwas askorbinowy E300; przyprawy;
    W SOSIE KOPERKOWYM: woda, mąka pszenna, śmietana 12% zakwaszana, koper świeży, przyprawy, RYŻ BIAŁY,
    SURÓWKA Z BURACZKÓW: buraki, jabłka, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, przyprawy, WODA OWOCOWA:
    woda, nektar z czarnej porzeczki
    PODWIECZOREK: JOGURT TRUSKAWKOWY: mleko, truskawki 9%, cukier, mleko w proszku, skrobia, stabilizator –
    pektyna(E440), aromat, barwniki: koszenila, (E120), żywe kultury bakterii jogurtowych, WAFLE RYŻOWE NATURALNE:
    ryż 100%, MARCHEW

    PIĄTEK 22.08

    1. ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNY: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas, MASŁO: śmietanka
      pasteryzowana,
      MIX SERÓW: SER Z CZARNUSZKĄ:  mleko pasteryzowane, sól, czarnuszka 0,7%, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii,
      SER FAVITA: ser solankowy 75% (mleko, sól, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego), masło, woda, żelatyna wieprzowa,
      błonnik roślinny – bambusowy, stabilizatory: karagen, mączka chleba świętojańskiego, mleko w proszku odtłuszczone, sól;
      SER Z DZIURAMI: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, PAPRYKA CZERWONA, ŻÓŁTA, ZIELONA, stabilizator:
      chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik karoteny, KAKAO: mleko 2%, kakao ciemne, cukier
      2. ŚNIADANIE: GRUSZKA
      OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM: woda, kalafior, marchew, seler, pietruszka, makaron z pszenicy
      durum, por, śmietana 30%, natka pietruszki, koper, przyprawy, PALUSZKI RYBNE: produkt mrożony, filet z mintaja,
      mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z
      MARCHWI I PORA: marchew, jogurt typu greckiego: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych; jabłko, por,
      sok z cytryny, przyprawy, WODA JABŁKOWA: woda, sok jabłkowy
      PODWIECZOREK: CIASTO ZE ŚLIWKĄ: śliwki, mąka pszenna, maślanka, olej rzepakowy, cukier, jajka, proszek do
      pieczenia, cukier wanilinowy: cukier, aromat-etylowanilina; ZIMNE MLEKO (2%)

     

    Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

    W zakładzie używa się: zbóż zawierających gluten, soję, mleko, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych/
    orzeszków arachidowych, orzechów (migdałów, orzechów laskowych, włoskich, pekan, brazylijskich,
    pistacjowych, makadamia, nerkowców, pistacji), selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów,
    łubinu, mięczaków. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady

    Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
    Data edycji: 2025-08-18 14:19:00
    Ilość wyświetleń: 24796

    Bo pewnie jest tak, że w prawdę trzeba wierzyć,

    a w bajkę chce się wierzyć; w bajkę i ładny sen.

    I to się nazywa marzenie.

    Janusz Korczak

    Partnerzy

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej